Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του Ευαγγελισμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα του Ευαγγελισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νοσοκομείο (ΓΝΑ) «Ευαγγελισμός»,

Συγκέντρωση στα επείγοντα του Ευαγγελισμού πραγματοποιούν από τις 8 το πρωί της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με την “επικίνδυνη” αύξηση του όγκου εργασίας, τις απλήρωτες εφημερίες αλλά και τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως μόνο τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο η προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία αυξήθηκε περίπου 20% χωρίς να υπολογίζονται οι απλές επισκέψεις για συνταγογράφηση λόγω της αναστολής λειτουργίας των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, λόγω των ελλείψεων προσωπικού, ούτε τα επείγοντα χειρουργεία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στην ώρα τους. “Μήπως πρέπει το προσωπικό να στήσει αντίσκηνο στο νοσοκομείο για να εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση ιδιωτικά συμφέροντα;” αναρωτιούνται.

Χαρακτηρίζουν επίσης βάρβαρο το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δημόσιο και συμπληρώνουν ότι αυτό συνεπάγεται επί της ουσίας διαθεσιμότητα και απολύσεις.

«Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν προωθείται το κλείσιμο κι άλλων δομών υγείας (Κ.Υ. νοσοκομεία επαρχίας, ψυχιατρικά κλπ) ενώ κινδυνεύουν ακόμα και όσες λειψές υπηρεσίες απέμειναν στα δημόσια νοσοκομεία», υποστηρίζουν.

Σχετικά άρθρα