Αυτή η σος μετατρέπει ένα απλό πιάτο ζυμαρικών σε μια εξαιρετική χορτοφαγική πρόταση.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Αναμονή: 00 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά
400 γρ. σπαγγέτι
Τα φύλλα από ένα ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό
100 γρ. καθαρισμένα καρύδια
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Λίγο φρέσκο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
200 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό.
Βάζουμε σ’ ένα μπολ το μαϊντανό, το βασιλικό, τα καρύδια, το ψωμί σε κομματάκια, το θυμάρι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα ζεστά μακαρόνια σε ένα μπολ, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.