Ένα πιάτο χυλωμένης ρεβιθάδας με λεμονάκι και ρίγανη είναι το τέλειο φαγητό για μια βροχερή χειμωνιάτικη μέρα. Πεντανόστιμο και θρεπτικότατο!
Ακόμα και αν σας περισσέψουν ρεβίθια δεν χρειάζεται να τα πετάξετε καθώς μπορείτε να φτιάξετε την επόμενη μέρα χούμους και ρεβιθοκεφτέδες.
Εμένα δεν μου περίσσεψαν και για αυτό δεν έφτιαξα κάτι άλλο.
Όμως την επόμενη φορά θα κρατήσω για να σας δείξω τη διαδικασία. Τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο!
Υλικά:
500 γρ. ρεβίθια μικρά Agrifarm
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουτ. γλ. ρίγανη
Πιπέρι
Αλάτι
2 κουτ. σ. αλεύρι
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια να φουσκώσουν μέσα σε κρύο νερό.
Πριν ξεκινήσουμε να τα μαγειρεύουμε, τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Για 2 συνεχόμενες φορές τα ξεβράζουμε και μετά τα βράζουμε μέχρι να μισοψηθούν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μισή κούπα νερό μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη ρίγανη και το νερό μέχρι να τα σκεπάσει ίσως και λίγο παραπάνω.
Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε τα ρεβίθια μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Λίγο πριν το φαγητό γίνει, αλατοπιπερώνουμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λεμόνι προσθέτοντας σιγά – σιγά, με μια βαθιά κουτάλα, λίγο – λίγο ζωμό από το φαγητό.
Περιχύνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει η ρεβιθάδα μας.