Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φυσικό αέριο σε νέες περιοχές της Ελλάδας

Φυσικό αέριο σε νέες περιοχές της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρυξέλλες, Δημήτρης Παπαδημούλης, Φυσικό Αέριο,

Η περιφερειακή ανάπτυξη της αγοράς του φυσικού αερίου μέσω της επέκτασης του δικτύου διανομής σε νέες περιοχές της Ελλάδας τέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στις 26 Μαΐου 2016. Κεντρικό θέμα αποτέλεσε η επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρος Κιτσάκος συναντήθηκε με την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, κα Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόγραμμα της επέκτασης του δικτύου διανομής και η χρηματοδότηση των αντίστοιχων επενδύσεων από την Ε.Ε. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο «Σχέδιο Γιούνκερ» ενώ έχει ήδη εγκριθεί από την Ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Κιτσάκος παρουσίασε αναλυτικά τα επενδυτικά σχέδια της ΔΕΠΑ για την ανάπτυξη των εγχώριων υποδομών διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΠΑ ενώ με την ιδιότητά του ως Προέδρου της εταιρίας ΠΟΣΕΙΔΩΝ αναφέρθηκε στους διασυνδετήριους αγωγούς με Βουλγαρία και Ιταλία, καθώς και σε άλλα έργα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Την εκδήλωση προσφώνησε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος τόνισε την σημασία της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή, στο οποίο αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα ο αγωγός Trans Adriatic Pipeline (TAP). «O αγωγός TAP είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ μίλησε και για τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και εναρμόνισης με τις εθνικές αγορές. «Πρέπει να ενισχύσουμε την πολυμερή συνεργασία μεταξύ δρώντων διαφορετικών περιοχών, όπως η Ανατολική Μεσόγειος, ο Καύκασος, η Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία, σεβόμενοι πάντα το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». Εκτίμησε δε ότι η ΕΕ πρέπει να συνεργάζεται στενότερα με διεθνείς και περιφερειακούς παράγοντες ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι συγκρούσεις.

Σχετικά άρθρα