Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ουγγαρία, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η ΕΕ σχεδιάζει να εισαγάγει περιορισμούς στο ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά η Ουγγαρία αντιτίθεται σε μια τέτοια απόφαση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Politico.

«Οι άνευ προηγουμένου προσπάθειες της ΕΕ να περιορίσει τον κερδοφόρο τομέα φυσικού αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ηττούνται από έναν γνωστό αντίπαλο των κυρώσεων – την Ουγγαρία», αναφέρει το άρθρο.

Σημειώνεται ότι η Ουγγαρία έχει εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για την πρόταση νέων κυρώσεων.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ουγγαρίας δήλωσε ότι θα μπλοκάρει τυχόν κυρώσεις που θα αυξήσουν το ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη.

«Θα αναλύσουμε το πακέτο μέτρων, αλλά δεν υποστηρίζουμε τίποτα που θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά φυσικού αερίου της ΕΕ», είπε.

Οι προτεινόμενες κυρώσεις θα απαγορεύσουν στις χώρες της ΕΕ να επανεξάγουν ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο, το οποίο αναμένεται να στερήσει τη Ρωσία από σημαντικά κέρδη.

Την ίδια στιγμή, γράφει το Politico, αυτό δεν θα σταματήσει την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου από την ΕΕ και δεν θα επιφέρει άμεσο πλήγμα στα συμφέροντα της Ουγγαρίας.

«Παρόλα αυτά, η Ουγγαρία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές εξαγωγές και εδώ και καιρό αντιτίθεται σε περαιτέρω ενεργειακές κυρώσεις κατά της Μόσχας», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, ζήτησαν επίσης περισσότερες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τους νέους περιορισμούς κατά τις αρχικές συνομιλίες, σύμφωνα με δημοσιογράφους. Αλλά η Ουγγαρία δίστασε περισσότερο.

«Όσον αφορά την ενέργεια, ανησυχούν», είπε ένας διπλωμάτης από χώρα της ΕΕ.

Ρωσικό αέριο στην Ευρώπη

Νωρίτερα, η Ευρωπαία Επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, δήλωσε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να εγκαταλείψει πλήρως το ρωσικό αέριο.

Επίσης, μέσα μαζικής ενημέρωσης υποστήριξαν ότι τα έσοδα από τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκαν τέσσερις φορές μέσα σε δύο χρόνια.

Σχετικά άρθρα