Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Ανάπτυξης: Η λύση για το γάλα θα φέρει μείωση τιμών

Υπουργείο Ανάπτυξης: Η λύση για το γάλα θα φέρει μείωση τιμών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάλα, Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων,

Να υποστηρίξει τη συμφωνία που έχει κάνει με την τρόικα για το φρέσκο γάλα των 11 ημερών επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Η λύση που προωθείται για το γάλα, αναμένεται να μειώσει το κόστος επιστροφών, να αλλάξει τις ώρες και τον τρόπο μεταφοράς, να συμβάλει στην ανάπτυξη εναλλακτικών δικτύων διανομής και να οδηγήσει γρήγορα σε ουσιαστική μείωση της τιμής του γάλακτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το υπουργείο λέει ότι:

-Δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο των εγχώριων συνεταιριστικών και ιδιωτικών μονάδων παραγωγής γάλακτος να αυτοδεσμεύονται για τη διάρκεια ζωής του παραγόμενου προϊόντος γάλακτος, με βάση τη χρησιμοποιούμενη σε κάθε μονάδα τεχνολογία και μέθοδο παστερίωσης και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που έχει θέσει ο νόμος. Έτσι θα έχουμε παστεριωμένο γάλα όχι μόνο 5 αλλά και περισσότερων ημερών προσφέροντας στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές
-Θεσπίζεται ειδική κατηγορία παστεριωμένου γάλακτος ημέρας, το οποίο συλλέγεται και συσκευάζεται εντός 24 ωρών με διάρκεια ζωής συνολικά 2 ημερών. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα σε τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς, να πωλούν απευθείας φρέσκο γάλα σε καταναλωτές της περιοχής.
-Για την προώθηση του Ελληνικού γάλακτος μπορεί να απονέμεται Ελληνικό σήμα σε όσες επιχειρήσεις πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις. Η προεργασία για τη διαμόρφωση των σχετικών κριτηρίων έχει προχωρήσει και η διαδικασία είναι στην ολοκλήρωσή της.

Σχετικά άρθρα