Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτόματες κυρώσεις κατά της Τουρκίας προκρίνει ο Ανδρουλάκης

Αυτόματες κυρώσεις κατά της Τουρκίας προκρίνει ο Ανδρουλάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Την ενσωμάτωση αυτόματων κυρώσεων κατά της Τουρκίας μέσω της τελωνειακής ένωσής της με τη ΕΕ, προκρίνει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ως μέσο χαλιναγώγησης της τακτικής Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ιστότοπο ieidiseis.gr ο Κρητικός πολιτικός κριτικάρει ως διαχρονική αδράνεια τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, που σύμφωνα με τον ίδιο άφησε ανεκμετάλλευτο και εις βάρος των συμφερόντων της χώρας μας το πλαίσιο της Συμφωνίας στο Ελσίνκι.

Το πλαίσιο που είχαν προετοιμάσει, όπως λέει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ανάγκαζε την Τουρκία να δεχθεί την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης υπό την ατζέντα του καθορισμού της υφαλοκρηπίδας.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, ΄την εισροή κονδυλίων από την ΕΕ στη χώρα μας, ο Ν. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ολοκληρωμένου σχεδίου από την Κυβέρνηση για τη διαχείριση των 72 δισ. ευρώ του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Πρακτικές αδιαφάνειας και προχειρότητες όπως είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν με τα voucher για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς κανένα κριτήριο είναι απαράδεκτες» τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Επιπλέον, συλλογιζόμενος τι θα σήμαινε σήμερα πιθανή προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αυτό το ενδεχόμενο «δείγμα ακραίου οπορτουνισμού», τονίζοντας ότι εν μέσω της πανδημίας, παγκοσμίως, δεν διεξάγονται έκτακτες εκλογές παρά μόνο προγραμματισμένες, ενώ «η κυβέρνηση έχει μία σαφή κοινοβουλευτική πλειοψηφία 158 βουλευτών για να κυβερνήσει και να κριθεί στη συνέχεια».

Αναφορικά με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την Κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε τις κυβερνητικές ευθύνες για την ευρύτερη χαλαρότητα που παρατηρήθηκε.

«Μέλη της κυβέρνησης, αλλά και στελέχη προερχόμενοι από το χώρο της αυτοδιοίκησης, ακόμα και της αντιπολίτευσης, με τη δημόσια συμπεριφορά τους υπονόμευσαν τα μέτρα, καλλιεργώντας την αντίληψη ότι ξεπεράσαμε τον κίνδυνο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακόμη, κατέστησε σαφές ότι οι αποφάσεις που εξαγγέλλονται πρέπει να είναι «ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες από όλους, ώστε να αποφύγουμε ένα νέο lockdown και να διασφαλίζουμε την υγεία των πολιτών», υπογραμμίζοντας την ανάγκη ελέγχου της εφαρμογής των μέτρων έναντι αυτών που «βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία κερδοσκοπώντας παράλληλα εις βάρος των επιχειρήσεων που τηρούν τα απαιτούμενα».

Σχετικά άρθρα