Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτός ο Γάλλος ετοιμαζόταν για καθολικός ιερέας και κατάληξε τζιχαντιστής

Αυτός ο Γάλλος ετοιμαζόταν για καθολικός ιερέας και κατάληξε τζιχαντιστής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπού Σουχαΐμπ Αλ Φαράνσι, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Σε νέο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, ένας Γάλλος διηγείται πώς προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και πώς στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο εν λόγω Γάλλος πριν ανακαλύψει το μονοπάτι του Μωάμεθ, προετοιμαζόταν για να χριστεί καθολικός ιερέας.

gallos

Ο Αμπού Σουχαΐμπ Αλ Φαράνσι (Abu Suhayb Al Faranci) εμφανίστηκε στο προπαγανδιστικό βίντεο με θέμα “την ιστορία της ζωής του”, ντυμένος με στολή μάχης και με ένα τουφέκι στον ώμο.

Μια μακριά κοκκινόξανθη γενειάδα “στολίζει” το πρόσωπο του ανθρώπου που από καθολικός ιερέας κατέληξε μακελάρης του Ισλάμ.

gallos_2

Ο 60χρονος άνδρας μιλώντας στο βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών, εξηγεί ότι ήταν επιχειρηματίας, είχε παρακολουθήσει ιερατική εκπαίδευση για να γίνει καθολικός παπάς, αλλά τελικά ο χριστιανισμός δεν είχε “ξεκάθαρες” απαντήσεις στα ερωτήματά του. Τις οποίες, όπως φαίνεται, βρήκε στο Ισλάμ, το οποίο είναι μια κακιά αντιγραφή του μεσανατολίτικου χριστιανισμού.

Μην ξεχνάμε ότι όταν πρωτοεμφανίστηκε το Ισλάμ στις αρχές του 7ου αιώνα, οι Βυζαντινοί το υποτίμησαν ως “μια ακόμα χριστιανική αίρεση στην περιοχή”. Η ιστορία απέδειξε ότι το Ισλάμ δεν θα έπαιζε το ρόλο της αίρεσης, αλλά θα γινόταν αυτόνομη και ανταγωνιστική μονοθεϊστική θρησκεία.

abu

Ο Αμπού Σουχαΐμπ Αλ Φαράνσι αναφέρει στο βίντεο ότι για τη δουλειά του είχε ταξιδέψει σε 38 χώρες. Αργότερα ήρθε σε επαφή με το ισλάμ και καθοδηγούμενος από έναν άλλο άνδρα συνάντησε «πραγματικούς μουσουλμάνους που είχαν ήδη κάνει τζιχάντ».

Ο Γάλλος αναφέρεται και στην ανακοίνωση τον Ιούνιο του 2014 για τη δημιουργία ενός χαλιφάτου στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. «Μετά από αυτό είπα ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, πρέπει να το ακολουθήσω».

abu_2

Ο Γάλλος επιχειρηματίας με τις μεταφυσικές ανησυχίες που κατέληξε τζιχαντιστής είναι μία από τις πολλές τέτοιες “περιπτώσεις” που έχουν μαζευτεί στη Συρία για να λύσουν τα υπαρξιακά τους κόβοντας κεφάλια. (Βεβαίως εδώ δεν έχουν ανάγκη Θεό όλοι αυτοί, αλλά έναν καλό ψυχίατρο).

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει ολόκληρη σειρά με βιντεάκια τέτοιων “ιστοριών”, πυροβολημένων ψυχανώμαλων, με μεταφυσικές και υπαρξιακές αναζητήσεις, που εντάχθηκαν στις τάξεις του.

Σχετικά άρθρα