Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία τιμωρεί με φυλάκιση όσους ψάχνουν το κινητό των συντρόφων τους

Η Σαουδική Αραβία τιμωρεί με φυλάκιση όσους ψάχνουν το κινητό των συντρόφων τους
Διαβάστε σχετικά για Κινητά Τηλέφωνα, Σαουδική Αραβία,

Στη Σαουδική Αραβία το να ελέγχει κάποιος κρυφά το κινητό του συντρόφου του θεωρείται αδίκημα που τιμωρείται πλέον βάσει νομοθεσίας με μεγάλο πρόστιμο και έναν χρόνο φυλάκισης.

Το νέο νομοσχέδιο έχει ως στόχο να «προστατεύσει το ήθος των ατόμων και της κοινωνίας γενικότερα, καθώς και την προσωπική του ζωή».

Η τιμωρία ισχύει τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Όπως και σε πολλά άλλα μουσουλμανικά μέρη, έτσι και στη Σαουδική Αραβία, οι νόμοι περί διαζυγίου, οι οποίοι προέρχονται από τα ιερά κείμενα, «απαιτούν» από τις συζύγους να έχουν αποδείξεις που να αποδεικνύουν την πιθανή κακοποίηση ή ακολασία. Το κινητό τηλέφωνο, φυσικά, μπορεί να είναι το ισχυρότερο αποδεικτικό στοιχείο.

Ο νέος αυτός νόμος ονομάζεται “Anti-Cybercrime Law” (δηλ. Νόμος κατά του ηλεκτρονικού εγκλήματος) και συγκεκριμένα καθορίζει πως «η παρακολούθηση δεδομένων ενός δικτύου ή μιας συσκευής χωρίς να υπάρχει άδεια» θεωρείται έγκλημα και προβλέπει το πρόστιμο των 133.000 δολαρίων, τη φυλάκιση ή και τα δύο.

«Τα κοινωνικά μέσα έχουν οδηγήσει σε μια μόνιμη αύξηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως ο εκβιασμός, η υπεξαίρεση και η δυσφήμιση, για να μην αναφέρουμε το χακάρισμα των λογαριασμών».

Σχετικά άρθρα