Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Λαβρόφ για τις “κακές σχέσεις” Μόσχας-Λονδίνου και “ποιος φταίει”

Τι είπε ο Λαβρόφ για τις “κακές σχέσεις” Μόσχας-Λονδίνου και “ποιος φταίει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένο Βασίλειο, Μόσχα, Μπόρις Τζόνσον, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί σήμερα κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ να ξεπεράσει χρόνια έντασης στις διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Λονδίνο και Μόσχα και να βρει πεδία συνεννόησης στα ζητήματα της Βόρειας Κορέας, του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και της Συρίας.

Ο Τζόνσον είναι πρώτος Βρετανός υπουργός Εξωτερικών που μεταβαίνει στη Μόσχα εδώ και πέντε χρόνια, χαρακτηριστικό των κακών διμερών σχέσεων οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά τον φόνο του πρώην πράκτορα της Ρωσίας Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006 στο Λονδίνο και πιο πρόσφατα εξαιτίας των κρίσεων στην Ουκρανία και τη Συρία.

Λαβρόφ: “Οι σχέσεις μας είναι σε πολύ κακό επίπεδο”

«Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις μας είναι σε πολύ κακό επίπεδο και όχι από δική μας πρωτοβουλία», σχολίασε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Τζόνσον.

Ο Ρώσος υπουργός επέκρινε τον Βρετανό ομόλογό του και άλλους δυτικούς συναδέλφους του ότι «έχετε τις δικές σας απόψεις για τους λόγους» των κακών διμερών σχέσεων και «προτιμάτε να τους αναφέρετε δημοσίως. Θα προτιμούσαμε να συζητάμε τις κοινές μας ανησυχίες πρόσωπο με πρόσωπο».

«Υπάρχουν βαθιές διαφωνίες στις απόψεις μας, αλλά μοιραζόμαστε μια κοινή ευθύνη να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε εποικοδομητικά», απάντησε ο Τζόνσον.

Ο Βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι «τα πράγματα δεν ήταν απλά» με τη Ρωσία, ενώ δήλωσε πρόθυμος να έχει «έναν ειλικρινή διάλογο» για την Ουκρανία και «για τα όσα συμβαίνουν στο Διαδίκτυο».

Σχετικά άρθρα