Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόχος να λήξει αναίμακτα η ομηρία στο Σίδνεϊ (φωτό)

Στόχος να λήξει αναίμακτα η ομηρία στο Σίδνεϊ (φωτό)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Σίδνεϊ, Φωτογραφίες,

Η ομηρία στο κτίριο της Όπερας του Σίδνεϊ βρίσκεται σε εξέλιξη. Στόχος της αυστραλιανής αστυνομίας είναι η αναίμακτη απελευθέρωση των ομήρων, ειδικά τώρα που έχει κατορθώσει να έρθει σε επικοινωνία με τον δράστη.

«Θα είμαστε υπομονετικοί. Θέλουμε το επεισόδιο αυτό να λήξει αναίμακτα», δήλωσε η υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κάθριν Μπερν.

Άγνωστος παραμένει ακόμα ο αριθμός των ομήρων που κρατούνται στο καφέ στο κέντρο του Σίδνεϊ από όπου έχουν βγει πέντε όμηροι, δυο γυναίκες και τρεις άνδρες.

Η αστυνομία ήρθε σε επαφή με τον ένοπλο που κρατά τους ομήρους, αλλά αρνήθηκε να κάνει εικασίες για τα πιθανά κίνητρά του. Επίσης, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως ο ένοπλος έχει βλάψει κάποιον από τους υπόλοιπους ομήρους.

Το κέντρο του Σίδνεϊ έχει παραλύσει, πολλά δημόσια κτίρια όπως η Όπερα και η Βιβλιοθήκη έχουν εκκενωθεί και γύρω από το καφέ όπου κρατούνται οι όμηροι βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και οχήματα πρώτων βοηθειών και πολυάριθμοι ένοπλοι αστυνομικοί.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, ο οποίος έκανε έκκληση για ψυχραιμία αλλά και επαγρύπνηση, παρέμεινε εκτάκτως στην Καμπέρα απόψε.

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Σίδνεϊ αλλά και σε όλες τις αυστραλιανές πόλεις.

australia1

australia2

australia3

australia4

australia5

australia6

australia7

Σχετικά άρθρα