Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με λιθοβολισμό ένα ζευγάρι ένοχο για μοιχεία

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε με λιθοβολισμό ένα ζευγάρι ένοχο για μοιχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιθοβολισμός, Μοιχεία, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες, Χαλέπι,

Το Ισλαμικό Κράτος καταδίκασε σε θάνατο με λιθοβολισμό ένα ζευγάρι που βρέθηκε ένοχο από το θρησκευτικό δικαστήριο για τη διάπραξη μοιχείας.

Η δημόσια εκτέλεση έγινε στην Ιεράπολη της Συρίας στην επαρχία του Χαλεπιού. Η Ιεράπολη λέγεται από τους Άραβες Manbij, πριν τον πόλεμο είχε 100.000 πληθυσμό και απέχει 30 χιλιόμετρα από τον ποταμό Ευφράτη, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Στην αρχή του πολέμου στη Συρία η πόλη ελεγχόταν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA). Αργότερα την πήρε το Ισλαμικό Κράτος. Οι Κούρδοι του YPG προσπάθησαν στο παρελθόν να την καταλάβουν δίχως όμως επιτυχία.

Στην πόλη υπάρχει μεγάλος πληθυσμός Κιρκάσιων. Οι Κιρκάσιοι κατάγονται από τον Καύκασο και αναφέρονται επίσης ως Τσερκέζοι ή Αδιγέοι (Αδιγκαίοι).

Πρωτοεμφανίστηκαν στο Κουμπάν τον 8ο αι. μ.Χ. Ασπάστηκαν τον ισλαμισμό και, όταν ολοκληρώθηκε η εγκατάστασή τους, χωρίστηκαν σε διάφορες ομάδες, οι κύριες από τις οποίες ήταν δύο, οι Αδιγέοι και οι Καμπαρντίνοι.

Οι Κιρκάσιοι συγκρότησαν μικρές ηγεμονίες, με ηγεμόνες διορισμένους από τη ρωσική κυβέρνηση. Η εξάρτηση από τους Ρώσους προκάλεσε την αντίδραση των Κιρκάσιων, γι’ αυτό και σημαντικός αριθμός τους αρνήθηκε να ασπαστεί τον χριστιανισμό και προτίμησε να μεταναστεύσει στην Τουρκία, όπου εγκαταστάθηκε σε παραμεθόριες περιοχές της Μικράς Ασίας.

Η μετανάστευση των Κιρκάσιων του Καυκάσου της Ρωσίας συνεχίστηκε έως το 1864. Συνολικά, 500.000 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε διάφορα μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ένας κλάδος των Κιρκάσιων εγκαταστάθηκε επίσης στα εδάφη της σημερινής Ιορδανίας. Πρόκειται για σουνίτες μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν διαφορετικές συνήθειες από τους Άραβες. Ωστόσο, πρόκειται για συνήθειες που σταδιακά εξασθενούν, καθώς οι Κιρκάσιοι έχουν αναμειχθεί πλέον με τους Άραβες.

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκτέλεση, όπως αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από το Ισλαμικό Κράτος:

lithovolismos-1

lithovolismos-2

lithovolismos-3

lithovolismos-4

lithovolismos-5

Σχετικά άρθρα