Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφαγιάζονται Αλμπίνοι για να φτιαχτούν μαγικά φίλτρα από τα μέλη τους

Σφαγιάζονται Αλμπίνοι για να φτιαχτούν μαγικά φίλτρα από τα μέλη τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις αγροτικές περιοχές της Τανζανίας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που πάσχουν από αλφισμόαλμπινισμό), μια πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ’ ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη, κυνηγιούνται ως ζώα από κάποιους συμπατριώτες τους, οι οποίοι θέλουν να τους σκοτώσουν, να τους τεμαχίσουν και να χρησιμοποιήσουν τα μέλη τους σε… μαγικά φίλτρα που υπόσχονται υγεία και καλή τύχη.

Το κυνήγι των Αλμπίνων στην Τανζανία δεν είναι καινούργιο. Οργανωμένες συμμορίες που μισθώνονται από γιατρούς – μάγους των φυλών εντοπίζουν τους Αλμπίνους, τους αρπάζουν, τους σκοτώνουν, τους τεμαχίζουν και στη συνέχεια τους μαγειρεύουν για να φτιάξουν μαγικά φίλτρα.

Στην Τανζανία ζούνε 30.000 Αλμπίνοι. Τα τελευταία χρόνια έχουν σκοτωθεί για τους παραπάνω λόγους 70 Αλμπίνοι και συνήθως αυτοί που τους… παραγγέλνουν μαγειρεμένους σε μαγικό φίλτρο από τον μάγο της φυλής είναι πλούσιοι, ισχυροί και με διασυνδέσεις.

Ένας ακτιβιστής που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Αλμπίνων, ο Μασάκα Μπενεντίκτ (Mashaka Benedict), είπε στο BBC ότι οι μορφωμένοι και πλούσιοι άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές περιοχές είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους Αλμπίνους.

“Πώς μπορεί ένας φτωχός να βρει 10.000 δολάρια για ένα μέλος σώματος Αλμπίνου; Είναι επιχειρηματίες και πολιτικοί που εμπλέκονται”, λέει και αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να γίνεται πιστευτή η πρόληψη ότι οι Αλμπίνοι εάν… φαγωθούν φέρνουν τύχη και χρήμα. “Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, γιατί οι ίδιοι οι Αλμπίνοι δεν είναι πλούσιοι;”.

Τον Μάιο, σε μια από τις λίγες περιπτώσεις φόνου Αλμπίνου που έφτασαν σε δικαστήριο, δύο άνδρες κατηγορούνταν ότι απήγαγαν μια γυναίκα Αλμπίνο, τη σκότωσαν και της έκοψαν το αριστερό πόδι, δύο δάχτυλα και ένα νύχι από τον αντίχειρα. Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν μάγοι – γιατροί.

Η πιο επικίνδυνη χρονιά για τους Αλμπίνους στην Τανζανία ήταν το 2014. Μετά τον φόνο του Μαΐου, ο Αύγουστος ήταν ίσως ένας από τους πιο αιματηρούς μήνες για τους Αλμπίνους εδώ και πολλά χρόνια. Ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι έχασε το μισό της χέρι από συμμορίτες που της επιτέθηκαν, πληρωμένοι από έναν μάγο – γιατρό. Ένας άνδρας σκοτώθηκε ενώ υπερασπιζόταν την Αλμπίνο γυναίκα του, την οποία στη συνέχεια ακρωτηρίασαν και της πήραν το αριστερό χέρι.

Οι τρεις συμμορίτες που επιτέθηκαν στο δεκαπεντάχρονο κορίτσι συνελήφθησαν και μαρτύρησαν ότι ένας μάγος – γιατρός έδινε 600 δολάρια για το χέρι του κοριτσιού.

Σχετικά άρθρα