Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβανέζοι εθελοντές εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας

Λιβανέζοι εθελοντές εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τρίπολη,

Μια ομάδα νεαρών Λιβανέζων από την Τρίπολη και άλλες βόρειες περιοχές της χώρας εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, στις δυνάμεις του στη Συρία, αφού ταξίδεψαν μέσω Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του λιβανέζικου Τύπου την Παρασκευή.

Η εφημερίδα As Safir επικαλούμενη καλά ενημερωμένες πηγές της γράφει ότι τουλάχιστον 20 νεαροί ηλικίας από 19 έως 22 ετών ταξίδεψαν στην Τουρκία και από εκεί πέρασαν στη Συρία για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι νεαροί είναι δύσκολο να εντοπιστούν επειδή πρόκειται για πρόσωπα “υπεράνω υποψίας”, μεταξύ των οποίων φοιτητές και μαθητές σχολείου. Έφυγαν με νόμιμα διαβατήρια από το αεροδρόμιο της Βηρυτού με την πρόφαση του τουρισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη πυρήνων μέσα στον Λίβανο και ιδιαίτερα στην Τρίπολη που στρατολογούν νεαρούς άνδρες για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο προσηλυτισμός στον τζιχάντ (ιερό πόλεμο) γίνεται μέσω διαδικτύου.

Ο πατέρας ενός από τους νεαρούς ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο γιος του τον έπεισε ότι θα πέρναγε μερικές ημέρες με έναν φίλο του στη Βηρυτό και στη συνέχεια δεν είχε νέα του, μέχρι που ο ίδιος επικοινώνησε με την οικογένειά του πριν δέκα ημέρες για να τους ενημερώσει ότι πολεμούσε με το Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι.

Από το δημοσίευμα αυτό εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η Τουρκία συνεχίζει και είναι ο διάδρομος που προτιμούν οι οι ξένοι εθελοντές για να καταλήξουν στο Ισλαμικό Κράτος, παρά τις υποκρισίες του καθεστώτος Ερντογάν ότι δήθεν συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στον τζιχαντισμό.

Σχετικά άρθρα