Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O street artist Blu και το γκράφιτι με τα 27 πρόσωπα

O street artist Blu και το γκράφιτι με τα 27 πρόσωπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Street Artist Blu, Ιταλία, Ρώμη, Τέχνη, Φωτογραφίες,

Ο Ιταλός καλλιτέχνης του δρόμου (street artist), Blu, ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα γιγαντιαίο γκράφιτι που αναδιπλώνεται και στις δύο πλευρές του κτιρίου, Porto Fuviale*, στο κέντρο της Ρώμης.

“Χρησιμοποίησε” 50 παράθυρα από το κτίριο για να δημιουργήσει μάτια και στόματα για τα περίπου 27 περίεργα πρόσωπα που ζωγράφισε και που μοιάζουν να κοιτούν τους περαστικούς.

Αυτό το εντυπωσιακό έργο άρχισε χωρίς την επίσημη έγκριση της πόλης και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τους ίδιους τους “ιδιοκτήτες” της Porto Fuviale.

Ο Blu έχει κοσμήσει με την τέχνη του δεκάδες κτίρια, όχι μόνο στη Ρώμη, αλλά και στη Σαρδηνία, το Μπάρι, τη Σικελία, τη Χιλή, την Ισπανία και αλλού.

Δείτε το καταπληκτικό έργο του στη Ρώμη:

blu-1

blu-2

blu-3

blu-4

blu-5

blu-6

tumblr

Porto Fuviale*

Το Porto Fuviale ήταν μια μεγάλη παλιά στρατιωτική αποθήκη χτισμένη το 1910, όπου είχε καταληφθεί πριν από 11 χρόνια από ανθρώπους που είχαν ανάγκη από ένα σπίτι και ακτιβιστές από την «Coordinamento cittadino Lotta per la casa”. Αντιστάθηκαν μέχρι σήμερα και τώρα είναι μία από τις παλαιότερες κατοικίες στην κατοχή των Ρομά και ένα κομμάτι του δίνεται σε εργαστήρια και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.

Σχετικά άρθρα