Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεσηκωμός στις ΗΠΑ για την αθώωση του αστυνομικού στο Φέργκιουσον (φωτο + βίντεο)

Ξεσηκωμός στις ΗΠΑ για την αθώωση του αστυνομικού στο Φέργκιουσον (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Δολοφονίες, Εξέγερση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικλ Μπράουν, Μισούρι, Φέργκιουσον, Φωτογραφίες,

Χιλιάδες διαδηλωτές σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την προκλητική απόφαση του δικαστηρίου να μην παραπέμψει σε δίκη τον αστυνομικό που δολοφόνησε τον 18χρονο Αφροαμερικανό, Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον.

Από την Νέα Υόρκη και το Όκλαντ και από το Λος Άντζελες έως το Σικάγο οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της δικαιοσύνης και της αστυνομίας ενώ σε πολλές περιπτώσεις έγιναν και συμπλοκές μεγάλης κλίμακας με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ ανάγκασε τον Μπαράκ Ομπάμα να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση.

«Πρώτα απ’ όλα, είμαστε ένα έθνος που βασίζεται στο κράτος δικαίου και πρέπει να αποδεχθούμε ότι αρμόδιοι για την απόφαση αυτή, είναι οι ένορκοι. Υπάρχουν Αμερικανοί που συμφωνούν και άλλοι που νιώθουν απογοητευμένοι ή και θυμωμένοι. Πρόκειται για μια κατανοητή αντίδραση. Όμως συμφωνώ με τους γονείς του Μάικλ. Αν γίνουν διαδηλώσεις, να είναι ειρηνικές” δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
ferguson 1

ferguson 4

ferguson 5

ferguson 6

Φωτογραφία από την διαδήλωση στο Λος Άντζελες

ferguson 7

Βίντεο από την διαδήλωση στην Νέα Υόρκη

Σχετικά άρθρα