Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την Κομπάνι (φωτογραφίες)

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από την Κομπάνι (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Με τους Κούρδους του YPG, έχοντας στο πλευρό τους μονάδες του FSA και των Πεσμεργκά να διανύουν τον τρίτο μήνα αντίστασης στην Κομπάνι απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, η κατάσταση στο εσωτερικό της πόλης στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας παραπέμπει σε νεκροταφείο.

Τα πάντα είναι διαλυμμένα από τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, που παρά τη λυσσαλέα αντίσταση που επιδεικνύουν οι Κούρδοι, συνεχίζουν δεχόμενοι καθημερινά ενισχύσεις.

Γκρεμίσματα, ερείπια, σκόνη και πέτρες συνθέτουν το σκηνικό της Κομπάνι.

Η Κομπάνι ωστόσο κρατά και επιβεβαιώνει όσους Κούρδους έσπευσαν από νωρίς να πουν ότι θα μετατραπεί στο Στάλινγκραντ των τζιχαντιστών.

Γιατί πίσω από κάθε γκρέμισμα, πίσω από κάθε πέτρα και ανάχωμα ερειπίων κρύβεται μία ζωή. Κρύβεται ένα καλάσνικοφ, ένας Κούρδος μαχητής του YPG που καρτερικά περιμένει το Ισλαμικό Κράτος να έρθει να πάρει την γη του.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες μέσα από την Κομπάνι:

kobane_nees1

kobane_nees2

kobane_nees3

kobane_nees4

kobane_nees5

kobane_nees6

kobane_nees7

kobane_nees8

kobane_nees9

Σχετικά άρθρα