Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι γερμανικά Messerschmitt αποδείχθηκαν θησαυρός

Έξι γερμανικά Messerschmitt αποδείχθηκαν θησαυρός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Messerschmitt, Αεροπλάνο, Αεροσκάφος, Γερμανία, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κινηματογράφος, Τέξας, Φωτογραφίες,

Έξι σπάνια γερμανικά μαχητικά του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, Messerschmitt, τα οποία είχαν “παίξει” στην ταινία “Η Μάχη της Βρετανίας” πριν 50 χρόνια πωλήθηκαν κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Τα πολεμικά αεροσκάφη είχαν μείνει ξεχασμένα σε μια αποθήκη για πολλές δεκαετίες.

Messerschmitt-2

Τα έξι μονοκινητήρια μαχητικά βρέθηκαν σε μια αποθήκη στο Τέξας, παρατημένα και μέσα στη σκόνη.

Το 1969 είχαν παίξει στην κλασική πλέον ταινία “Η Μάχη της Βρετανίας”, στην οποία είχαν πρωταγωνιστήσει “τέρατα” του κινηματογράφου όπως ο Μάικλ Κέιν, ο Λόρενς Ολιβιέ, ο Τρέβορ Χόουαρντ, ο Κρίστοφερ Πλάμερ και ο Κένεθ Μουρ.

Οι δημιουργοί της ταινίας είχαν αγοράσει τότε 50 συνολικά Messerschmitt, 32 Heinkels, 33 Spitfires και Hurricanes, για να αναπαραστήσουν τις αερομαχίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ της Βασιλικής Αεροπορίας και της Λουτφάβε.

Μετά το τέλος της ταινίας, τα Messerschmitt κατέληξαν στον Τεξανό πετρελαιά εκατομμυριούχο Γουίλσον Κίνι Έντουαρντς. Ο Έντουαρντς ήταν επίσης κασκαντέρ σε ταινίες και τα αεροπλάνα τα πήρε ως… αμοιβή για τη συμμετοχή του στα γυρίσματα.

Messerschmitt-3

Τώρα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, πούλησε τα αεροπλάνα σε μια ελβετική εταιρεία, η οποία σκοπεύει να ανακατασκευάσει τα δύο και να πουλήσει τα υπόλοιπα τέσσερα σε συλλέκτες ή σε μουσεία.

Σχετικά άρθρα