Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος ήταν ο Κάσιγκ που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος (φωτο)

Ποιος ήταν ο Κάσιγκ που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Πίτερ Κάσιγκ, Συρία, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

O Πίτερ Κάσιγκ είναι ο πέμπτος όμηρος από την Δύση που αποκεφαλίζει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές απειλούσαν να τον σκοτώσουν από τις 3 Οκτωβρίου όταν είχε πρωτοεμφανιστεί στο τέλος του βίντεο του αποκεφαλισμού του Βρετανού Άλαν Χένινγκ.

«Αυτός είναι ο Πίτερ Κέσινγκ, ένας Αμερικανός πολίτης της χώρας σου, ο Πίτερ που πολέμησε κατά των Μουσουλμάνων στο Ιράκ υπηρετούσε ως στρατιώτης στον αμερικανικό στρατό αλλά τώρα δεν έχει πολλά να πει» ακούγεται να λέει ο δήμιος του Ισλαμικού κράτους δίπλα στο πτώμα του 26χρονου.

Ο Πίτερ Κάσιγκ είχε υπηρετήσει την θητεία του Ιράκ το 2006 και μετά την επιστροφή του ξεκίνησε τις σπουδές στις πολιτικές επιστήμες

Μετά από ένα μικρό διάστημα, παντρεύτηκε και χώρισε αμέσως και έφυγε για τον Λιβάνο όπου αποφάσισε να κάνει την δικιά του μη κυβερνητική οργάνωση και να βοηθά τους τραυματίες στην Μέση Ανατολή και κυρίως στον Λίβανο και την Συρία.

Η οργάνωσή του λεγόταν Sera και προμήθευε φάρμακα και τρόφιμα στους πρόσφυγες από την Συρία και βοηθούσε στην περίθαλψη τραυματιών με έδρα τον Λίβανο.

Το 2013 μετέφερε την έδρα στην Τουρκία και παρέδιδε τρόφιμα και φάρμακα σε καταυλισμούς και στις δύο πλευρές των συνόρων με την Συρία.

“Δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι νοσοκόμος. Είμαι ένας τύπος που μπορεί να βάζει επιδέσμους, να βοηθά να καθαρίζει τραύματα, να αλλάζει επιδέσμους, να τοποθετεί ορούς, να κάνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων λίγο καλύτερη. Αυτό έχει για μένα νόημα, αυτό μου δίνει μια αίσθηση σκοπού” είχε πει σε συνέντευξή του το 2012.

Ο 26χρονος Κέσινγκ είχε απαχθεί στη Συρία τον Οκτώβριο του 2013 την ώρα που ταξίδευε προς την πόλη Ντέιρ Εζούρ ως μέλος της οργάνωσης SERA.

Σύμφωνα με τους γονείς του κατά την κράτησή του είχε ασπαστεί το Ισλάμ και είχε αλλάξει το όνομά του σε Αμπντούλ Ραχμάν.

kasing 11

kasing 12

kasing 13

kasing 14

kasing 15

kasing 10

Σχετικά άρθρα