Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί θα ανακοινώσουν την απόσυρσή τους από το Ιράκ ως το τέλος του 2026

Οι Αμερικανοί θα ανακοινώσουν την απόσυρσή τους από το Ιράκ ως το τέλος του 2026
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να ανακοινώσουν μια πολυαναμενόμενη συμφωνία με το Ιράκ την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τη μείωση των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα, δήλωσαν την Παρασκευή 20/9 δύο ανώτεροι αξιωματούχοι.

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, στους οποίους δόθηκε δημοσιογραφικά ανωνυμία για να μιλήσουν για επερχόμενα σχέδια που δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, δήλωσαν ότι αυτό το σχέδιο πλησιάζει στην ολοκλήρωση.

Ιρακινοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αυτή η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόσυρση των 2.500 στρατιωτών των ΗΠΑ από το Ιράκ μέχρι το τέλος του 2026.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, σημείωσαν επίσης ότι ο αγώνας κατά των υπολειμμάτων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο Ιράκ και τη Συρία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Το ISIS έχει σίγουρα ηττηθεί σοβαρά, σίγουρα ηττήθηκε εδαφικά, και θέλουμε να διασφαλίσουμε τη διαρκή ήττα του ISIS, αλλά η απειλή παραμένει», είπε σε δημοσιογράφους την Παρασκευή ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Αυτό έρχεται καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή, με το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κλιμακώνονται, εγείροντας ανησυχίες για μια πιθανή ευρύτερη σύγκρουση

Επιπλέον, από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Συρία και το Ιράκ έχουν αντιμετωπίσει επιθέσεις από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Σχετικά άρθρα