Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν στη νοτιοδυτική Συρία

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν στη νοτιοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν,

Οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και “μετριοπαθείς” αντάρτες της Συρίας, που συνεργάζονται όμως με τους τζιχαντιστές, κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Νάουα και άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής επαρχίας Ντεράα την Κυριακή έπειτα από σφοδρές μάχες.

Ειδησεογραφικές πηγές προσκείμενες στις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας επιβεβαίωσαν την προέλαση των τζιχαντιστών καθώς και το ότι ο στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Νάουα.

Η κατάληψη της Νάουα, μιας πόλης κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, αλλά και δίπλα στην επαρχία της Δαμασκού και την επαρχία Κουνέιτρα, καθώς και περιοχών γύρω από αυτήν, επιτρέπει στους τζιχαντιστές να εδραιώσουν τον έλεγχό τους στις περιοχές της Συρίας κοντά στα Υψίπεδα του Γκολάν, στα σύνορα με το Ισραήλ.

Οι αντάρτες κατέλαβαν επίσης τις περιοχές Σέιχ αλ Μάσκιν, Ταλ Χαουράν και ένα αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων, που ονομάζεται 122η Ταξιαρχία.

Οι τζιχαντιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα συνεχίζουν την προέλασή τους στην επαρχία Ντεράα, αλλά έχουν υποστεί αλλεπάλληλες ήττες από τον συριακό στρατό στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Σχετικά άρθρα