Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι επιδεικνύουν αιχμάλωτους τζιχαντιστές (φωτο + βίντεο)

Οι Κούρδοι επιδεικνύουν αιχμάλωτους τζιχαντιστές (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Τις φωτογραφίες αιχμάλωτων τζιχαντιστών, που πολεμούσαν για το Ισλαμικό Κράτος, ανάρτησαν οι Κούρδοι στο Twitter.

Οι τζιχαντιστές που βλέπετε έπεσαν στα χέρια των Κούρδων Πεσμεργκά στην πόλη Ζουμάρ (Zumar) του Ιράκ, η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Μοσούλης, που είναι υπό τζιχαντιστική κατοχή.

Οι τρομεροί και φοβεροί τζιχαντιστές είναι πεσμένοι στα γόνατα, με τα μάτια κλειστά, υπό τη φύλαξη των Πεσμεργκά.

pesmerga-1

pesmerga-2

Οι δυνάμεις των Πεσμεργκά που ελέγχουν πλέον τη Ζουμάρ δηλώνουν ότι η πόλη δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει υπό το Ισλαμικό Κράτος. Την έχουν οχυρώσει καλά και αποκρούουν επιδρομές των τζιχαντιστών με ευκολία.

Κατά τη διάρκεια που η Ζουμάρ βρισκόταν υπό το Ισλαμικό Κράτος, από τις αρχές Αυγούστου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, πολλοί Άραβες κάτοικοί της συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος. Όταν η πόλη απελευθερώθηκε από τους Πεσμεργκά, οι συνεργάτες των τζιχαντιστών διέφυγαν από τον φόβο μην υποστούν αντίποινα.

Τώρα, οι Κούρδοι κάτοικοι της πόλης, που τράβηξαν τα πάνδεινα από την τζιχαντιστική – αραβική κατοχή, δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτούν πίσω τους Άραβες συμπολίτες τους που συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα