Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σολτς: «Δυστυχώς η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη» – Ο δρόμος θα είναι «μακρύς και δύσκολος»

Σολτς: «Δυστυχώς η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη» – Ο δρόμος θα είναι «μακρύς και δύσκολος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Όλαφ Σολτς, Ουκρανία, Ρωσία,

Ενώπιον της Ολομέλειας της γερμανικής Βουλής ο καγκελάριος Σολτς έκανε δηλώσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 27 και 28 Ιουνίου και της Συνόδου του ΝΑΤΟ 9 με 11 Ιουλίου.

Οι καιροί πλέον έχουν αλλάξει και δεν εκπλήσσουν οι πολιτικές ομιλίες περί πολέμου και ειρήνης στη γερμανική βουλή της «Zeitenwende».

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 27 και 28 Ιουνίου, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη η «πορεία της Ουκρανίας για προσχώρηση στην ΕΕ» αλλά και την κρίσιμη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον στις 9 με 11 Ιουλίου, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενημέρωσε εφόλης της ύλης τους βουλευτές στην Ολομέλεια της Μπούντεσταγκ.

«Ο Πούτιν συνεχίζει να επενδύει αποκλειστικά και μόνο στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αγνοήσει (…) Δυστυχώς η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη. Από την άλλη πλευρά η Ουκρανία θέλει μια δίκαιη ειρήνη χωρίς υποταγή και χωρίς να φοβάται απέναντι σε μια νέα επιθετικότητα».

Με αυτά τα λόγια ο Όλαφ Σολτς στις κυβερνητικές δηλώσεις του απέκλεισε ουσιαστικά το όποιο ενδεχόμενο ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία τη δεδομένη στιγμή, κάτι που φάνηκε άλλωστε πρόσφατα στη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία, η οποία διεξήχθη στην Ελβετία χωρίς ρωσική εκπροσώπηση.

Ο δρόμος θα είναι «μακρύς και δύσκολος» για το Ουκρανικό, ανέφερε ο καγκελάριος, χωρίς ψευδαισθήσεις και μεγάλες προσδοκίες για τα αποτελέσματα των επικείμενων Συνόδων.

Τόνισε ωστόσο ότι το μήνυμα προς τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν είναι σαφές, όπως και η στήριξη της Δύσης στην Ουκρανία, όπως φάνηκε πρόσφατα και στη Σύνοδο των G7 στην ιταλική Απουλία με τα 50 δισ. δολάρια νέα δάνεια προς την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αύριο και μεθαύριο αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της χρήσης δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας προς στήριξη του Κιέβου.

Σχετικά άρθρα