Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τίμησαν την Επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Μόσχα

Τίμησαν την Επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Μόσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μόσχα, Οκτωβριανή Επανάσταση, Παρέλαση, Ρωσία, Φωτογραφίες,

Κοκκίνησε κυριολεκτικά την Παρασκευή η Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα καθώς πάνω από 6.000 Ρώσοι στρατιώτες παρέλασαν, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της ιστορικής παρέλασης του 1941 στην υπό γερμανική πολιορκία Μόσχα.

Η ιστορική παρέλαση για την 24η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, στις 7 Νοεμβρίου του 1941, πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία υπό συνθήκες χιονοθύελλας, με τις γερμανικές δυνάμεις σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την είσοδο της πόλης.

Στόχος ήταν να τονωθεί το ηθικό των στρατιωτών και των πολιτών. Η παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν 28.500 φαντάροι, διήρκεσε μία ώρα και επηρέασε την τύχη του πολέμου ενώ ανύψωσε το ηθικό των πολιτών. Αυτή ήταν και η μοναδική παρέλαση των σοβιετικών στρατευμάτων σε όλη τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου του 1941-1945.

Εκατοντάδες όμως ήταν και οι πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους της Μόσχας με σημαίες και σύμβολα της Σοβιετικής Ένωσης για την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Η 7η Νοεμβρίου του 1917 (25η Οκτωβρίου, με το παλιό ημερολόγιο) έμεινε στην Ιστορία για την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων της Πετρούπολης. Την ημέρα εκείνη εγκαθιδρύθηκε το σοβιετικό καθεστώς, το καθεστώς των μπολσεβίκων του Λένιν, σφραγίζοντας όχι μόνο την ιστορική πορεία της χώρας αλλά και ολόκληρη τη νεότερη ιστορία.

revolution-1 revolution-2 revolution-3

Σχετικά άρθρα