Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Λάθος η μη διάλυση του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Λαβρόφ: Λάθος η μη διάλυση του ΝΑΤΟ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Πολλοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τον τερματισμό του Συμφώνου της Βαρσοβίας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνάντηση με τους επικεφαλής ξένων πρεσβειών για μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι «μόλις χθες, ένας διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος, ο πολιτικός επιστήμονας Τζέφρι Σακς, αναφέρθηκε σε αυτό το λάθος σε συνέντευξή του».

«Ακαταμάχητη επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης μέσω του ΝΑΤΟ»

«Σήμερα, πολλοί ιστορικοί και πολιτικοί στη Δύση εκφράζουν την άποψη που οι συνάδελφοί τους δηλώνουν εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες.

»Αυτό είναι το γεγονός ότι όταν το Σύμφωνο της Βαρσοβίας έπαψε να υπάρχει, όταν η Σοβιετική Ένωση έτεινε το χέρι της για ενοποίηση με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Δύση στο σύνολό της στη βάση της ισότητας, των αμοιβαίων οφελών και του σεβασμού, κανείς δεν διέλυσε το ΝΑΤΟ.

»Και στην πραγματικότητα κανείς δεν το σχεδίαζε», δήλωσε ο υπουργός.

«Αυτό δεν έγινε. Τώρα, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η ακαταμάχητη επιθυμία των ΗΠΑ να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ευρώπης μέσω του ΝΑΤΟ ήταν ο λόγος», δήλωσε ο υπουργός.

Σχετικά άρθρα