Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίγουα Αλ Κουντς (Ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ), Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες και μαχητές πιστούς στη Δαμασκό σε δύο επιθέσεις σε περιοχές ελεγχόμενες από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η τζιχαντιστική οργάνωση τα μέλη της οποίας έχουν αποσυρθεί στη συριακή έρημο, εξακολουθούν να εξαπολύουν φονικές επιθέσεις, με στόχο κυρίως φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Σε μια πρώτη επίθεση χθες, Πέμπτη, το βράδυ «22 μέλη του τακτικού στρατού και μαχητές φιλοκυβερνητικής οργάνωσης σκοτώθηκαν όταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χομς» (κέντρο), ανέφερε το Παρατηρητήριο που έχει έδρα τη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Η πλειονότητα των νεκρών είναι μέλη μιας οργάνωσης που αποκαλείται «ταξιαρχία αλ-Κοντς» και που αποτελείται από Παλαιστίνιους μαχητές.

Ανατολικότερα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, «έξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε άλλη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους εναντίον μίας βάσης κοντά στην Μπουκαμάλ», ανέφερε το Παρατηρητήριο, προσθέτοντας πως δύο στρατιώτες απήχθησαν.

Στα τέλη Μαρτίου, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν οκτώ Σύρους στρατιώτες έπειτα από ενέδρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Από τις αρχές της χρονιάς, τουλάχιστον 268 στρατιώτες και μαχητές φιλοκυβερνητικών οργανώσεων έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις, ενέδρες και εκρήξεις του Ισλαμικού Κράτους, κυρίως στις επαρχίες Ντέιρ Έζορ, Χομς και Ράκα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σχετικά άρθρα