Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κόσοβο, Κοσσυφοπέδιο, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Ντόρα Μπακογιάννη, Συμβούλιο της Ευρώπης,

Παράδειγμα για το ψευδοκράτος θεωρεί την περίπτωση του Κοσόβου και την ένταξή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο λεγόμενος Τουρκοκύπριος «βουλευτής», Ογουζχάν Χασίπογλου που παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Στρασβούργο ως παρατηρητής.

Οι εξελίξεις γύρω από το Κοσσυφοπέδιο, είναι για τον αποσχιστή Τουρκοκύπριο πολιτικό, σημαντικές για το ψευδοκράτος.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε την απόφαση 1244 σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο το 1999.

»Ήταν σαφές ότι αυτή η απόφαση, που ελήφθη βάσει του Κεφαλαίου 7 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, βασιζόταν στην αρχή της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της τότε Γιουγκοσλαβίας και της σημερινής Σερβίας.

»Αν και η απόφαση περιλάμβανε και δηλώσεις που θα υποστήριζαν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου και την ενίσχυση της αυτόνομης διοίκησης στο Κοσσυφοπέδιο, ωστόσο, η απόφαση βασίστηκε στην αρχή της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.

»Η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου ήταν απίθανο να συμμορφωθεί με αυτήν την αρχή.

»Παρόλα αυτά, το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε την ανεξαρτησία του στις 17 Φεβρουαρίου 2008, κινδυνεύοντας με κάθε είδους αντιδράσεις.

»Το Διεθνές Δικαστήριο έκρινε ότι η διακήρυξη της ανεξαρτησίας δεν ήταν αντίθετη με το ψήφισμα 1244.

»Επιπλέον, δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία στην Κύπρο, η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε γράψει στην απόφαση ότι δεν θα υπήρχε προηγούμενο για την αναγνώριση της τδβκ (ψευδοκράτος) μετά την απόφαση για το Κοσσυφοπέδιο» είπε, ο Χασίπογλου.

Σημείωσε ότι τα δύο τρίτα των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου τςη Ευρώπης, θεώρησαν σημαντικό κριτήριο οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να μην υπερβαίνουν τις αρχές και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και το σημαντικό κριτήριο για το Συμβούλιο είναι ότι οι Κοσοβάροι, που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, έχουν τη δική τους Κυβέρνηση και κυριαρχία, τον δικό τους πληθυσμό και τη δική τους επικράτεια.

Τονίστηκε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και θα πρέπει να επωφελούνται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη δικαστική ασφάλεια, πρόσθεσε.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτές οι απόψεις μπορεί να ωθήσουν περαιτέρω την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, συνέχισε, Σέρβοι και Ελληνοκύπριοι βουλευτές έκαναν ομιλίες για το θέμα αυτό και ξεκαθάρισαν ότι θα ήταν εναντίον.

Ο αποσχιστής Χασίπογλου σημείωσε επίσης την διαφορετική στάση της Ελλάδας και την διάσταση με τη Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το θέμα.

Ο Χασίπογλου ανέφερε πως του Τούρκοι και οι Τουρκοκύπριοι (μετέχουν ως παρατηρητές) στήριξαν την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Ογουζχάν Χασίπογλου, μετά την ψηφοφορία, συνεχάρη και βγήκε φωτογραφία με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Albin Kurti.

Ο Ο. Χασίπογλου κατέληξε αναφέροντας ότι έγιναν προσπάθειες για μια ομοσπονδιακή δομή με την συμμετοχή του Κσσόβου, αλλά τελικά το Κοσσυφοπέδιο κατέληξε να είναι ανεξάρτητο κράτος με την δική του διοίκηση.

Αυτά τα ξεφτιλίκια είναι έργο Ντόρας Μπακογιάννη και Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε σχετικά: Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Σχετικά άρθρα