Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ουκρανία, Ρωσία, Τζιχαντιστές,

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι η Ρωσία γνώριζε ότι σχεδιαζόταν τρομοκρατική επίθεση «τουλάχιστον από τις 15 Φεβρουαρίου».

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ, επικεφαλής των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, δήλωσε σε αμυντικό φόρουμ ότι η Ρωσία γνώριζε για σχέδιο επίθεσης πολύ πριν από την επίθεση της 22ας Μαρτίου στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 143 άτομα.

«Τουλάχιστον, από τις 15 Φεβρουαρίου 2024, η Ρωσική Ομοσπονδία γνώριζε για το σχέδιο.

»Μάλιστα, η πληροφορία αυτή πέρασε μέσω του σταθμού πληροφοριών τους στη Συρία.

»Από εκεί προωθήθηκε στη Μόσχα.

»Επομένως, δεν θα πρέπει να λένε παραμύθια ότι όλα αυτά έγιναν με έναν περίεργο τρόπο από το πουθενά», δήλωσε ο Μπουντάνοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

Το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη Μόσχα, αλλά η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία και τους συμμάχους της, λέγοντας ότι ενορχήστρωσαν την επίθεση.

Αυτοί απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ως «ανοησίες» και ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι είχε προειδοποιήσει τη Ρωσία πριν από εβδομάδες για «επικείμενη επίθεση».

Ο Μπουντάνοφ, χωρίς πάντως να παρουσιάσει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, υποστήριξε ότι η Ρωσία γνώριζε από πού θα προέρχονταν οι μαχητές και από ποιες χώρες θα περνούσαν για να φτάσουν στη Ρωσία.

«Υπάρχει και η εκδοχή ότι υποτίμησαν την κλίμακα αυτού που θα συνέβαινε».

Σχετικά άρθρα