Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιλιάδες “μασκοφόροι” Anonymous διαδήλωσαν στο Λονδίνο (φωτο + βίντεο)

Χιλιάδες “μασκοφόροι” Anonymous διαδήλωσαν στο Λονδίνο (φωτο + βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Anonymous, Βίντεο, Βρετανία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο, Φωτογραφίες,

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Λονδίνο, το βράδυ της Τετάρτης, για να λάβουν μέρος στη διαδήλωση των Anonymous που αποκαλείται Million Mask March (Πορεία του Ενός Εκατομμυρίου Μασκών).

Οι διαδηλωτές έκρυψαν τα πρόσωπά τους, για να προστατεύσουν την ταυτότητά τους, με τη μάσκα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes), εμπνευσμένοι από την ταινία V for Vendetta.

Η πορεία στρέφεται ενάντια στη λιτότητα, τις παρακολουθήσεις των πολιτών και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η διαμαρτυρία στο Λονδίνο ξεκίνησε από την πλατεία Τραφάλγκαρ για να καταλήξει στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Δείτε βίντεο από την πλατεία Τραφάλγκαρ, όπου οι διαδηλωτές άναψαν και πυροτεχνήματα:

palati

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Russia Today, ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν τα μεταλλικά κάγκελα που είχε στήσει η αστυνομία (σαν τα κάγκελα που έχει βάλει η δική μας αστυνομία μπροστά από τη Βουλή). Μάλιστα κάποιοι διαδηλωτές προκάλεσαν τους αστυνομικούς να παλέψουν και σημειώθηκαν επεισόδια. Δείτε το βίντεο:

“Κάντε πίσω τώρα”, φώναζαν οι αστυνομικοί που φύλαγαν το παλάτι και οι διαδηλωτές τους φώναζαν: “Γουρουνάκι, γουρουνάκι, γουρουνάκι, πάλεψε, πάλεψε, πάλεψε”.

Όταν η πορεία έφτασε έξω από τα κεντρικά γραφεία του BBC οι διαδηλωτές φώναζαν “αίσχος”, επειδή το BBC, όπως και τα δικά μας κανάλια, δεν μετέδιδε τη διαδήλωση.

Παρακολουθήστε το hashtag του Twitter με την ενημέρωση από τη διαδήλωση εδώ:


Δείτε και φωτογραφίες από το κέντρο του Λονδίνου:

anonymous-1

anonymous-2

anonymous-3

anonymous-4

Σχετικά άρθρα