Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Η Ρωσία πήρε πίσω 32 παιδιά του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε η AANES

Συρία: Η Ρωσία πήρε πίσω 32 παιδιά του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε η AANES
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία, σε συμφωνία με την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), επαναπάτρισε 32 παιδιά οικογενειών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) από τη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης την Κυριακή 10/3.

Σε μια δήλωση Τύπου στο RT Arabic, η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, Επίτροπος για τα Δικαιώματα των Παιδιών για τον Πρόεδρο της Ρωσίας, είπε ότι επαναπατρίστηκαν 32 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 5 και 17 ετών, από καταυλισμούς προσφύγων στη βόρεια Συρία μετά από συμφωνία με την AANES.

Τα 32 παιδιά είναι 12 αγόρια και 20 κορίτσια και τα υποδέχτηκε η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα στη ρωσική αεροπορική βάση Chkalovsky κοντά στη Μόσχα.

Η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα επεσήμανε ότι ο συνολικός αριθμός των Ρώσων παιδιών που επαναπατρίστηκαν από τη βορειοανατολική Συρία, το Ιράκ, το Πακιστάν και την Τουρκία ανήλθε σε 546.

Περίπου 4.500 Ρώσοι πολίτες εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία και το Ιράκ.

Οι περισσότεροι επιζώντες βρίσκονται τώρα στους καταυλισμούς Ροτζ και Χολ που διοικούνται από την AANES και τις δυνάμεις ασφαλείας της, γνωστές ως Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Asayish), ή σε μια από τις πολλές φυλακές στη βορειοανατολική Συρία υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Σχετικά άρθρα