Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε ανθρώπους που μάζευαν μανιτάρια της ερήμου – Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε ανθρώπους που μάζευαν μανιτάρια της ερήμου – Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μανιτάρια, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτέθηκε σε ανθρώπους που μάζευαν μανιτάρια της ερήμου στην ύπαιθρο Κεμπατσίμπ, που βρίσκεται στα νότια της Ντέιρ αλ Ζουρ και βρίσκεται υπό τη διοίκηση της συριακής κυβέρνησης.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 4 στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Αναφέρθηκε ότι ακόμα 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ 50 άνθρωποι αγνοούνται.

Το Συριακό Παρατηρητήριο (SOHR) σημείωσε ότι ξέσπασε μάχη μεταξύ στρατιωτών και μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και κάηκαν 12 οχήματα.

Η SOHR πρόσθεσε ότι 186 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα επιθέσεων στη συριακή ύπαιθρο από τις αρχές του 2024.

Οι τρούφες της ερήμου είναι μια εποχική λιχουδιά που οι πολλοί Σύροι ρισκάρουν τις ζωές τους για να συλλέξουν, αντιμετωπίζοντας τις επιθέσεις και τις νάρκες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Οι τρούφες, ένας μύκητας γνωστός ως Κεμμέχ, συλλέγονται σε περιοχές της ερήμου μετά από βροχοπτώσεις.

Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους: ψητά, μαγειρευτά, τηγανητά, γεμιστά ή χρησιμοποιούνται σε σαλάτα ή σούπα, μαγειρεύονται με κρέας ή αυγά ή απλώς τρώγονται μόνα τους.

Μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, εκατοντάδες εξαθλιωμένοι Σύροι αναζητούν τη λιχουδιά στην απέραντη ανατολική έρημο της Συρίας (Μπαντίγια). Ένα γνωστό κρησφύγετο για εξτρεμιστικά στοιχεία που είναι επίσης γεμάτη νάρκες.

Πολιτοφυλακές που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) εκβιάζουν επίσης τους συλλέκτες τρούφας, αναγκάζοντάς τους να πωλούν τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλές τιμές, λένε ακτιβιστές.

Στην αγορά στη Χάμα τα μανιτάρια/τρούφες της ερήμου μπορούν να πουληθούν έως και 25 αμερικανικά δολάρια το κιλό, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητά τους, σε μια χώρα όπου ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου 18 αμερικανικά δολάρια.

Διαφορετικά είδη τρούφας συλλέγονται στην έρημο, η οποία εκτείνεται σε όλη την κεντρική Συρία μέχρι τα ανατολικά σύνορα με το Ιράκ.

Οι πωλητές είπαν ότι η μαύρη τρούφα που βρέθηκε στις έρημες περιοχές των επαρχιών Χάμα και Χαλεπίου έχει τις υψηλότερες τιμές.

Σχετικά άρθρα