Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία

Nordic Response 24: Ξεκίνησε η μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στον βορρά – Συμμετέχουν Φινλανδία και Σουηδία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Νορβηγία, Σουηδία, Στρατιωτική Άσκηση, Φινλανδία,

«Πρεμιέρα» τη Δευτέρα 4/3 για την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του φετινού χειμώνα στον Βορρά, την Nordic Response 24, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Μαρτίου σε Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Πολωνία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη στρατιωτική άσκηση στην οποία συμμετέχει η Φινλανδία, μετά την πρόσφατη ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Η στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, Nordic Response 24, θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή πάνω από 20.000 στρατιωτών από 13 έθνη, εκ των οποίων περίπου 8.000 από τη Νορβηγία, 4.100 από τη Φινλανδία και 4.500 από τη Σουηδία.

Η άσκηση αυτή θα διεξαχθεί σε στενή συνεργασία με τη συνολική άσκηση του ΝΑΤΟ, Steadfast Defender 2024 καθώς και με την υπό βρετανική ηγεσία θαλάσσια άσκηση Joint Warrior.

Η συμμετοχή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, τα άλλα συμμετέχοντα έθνη είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Δανία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Τέλος, στην άσκηση θα συμμετέχουν πάνω από 50 πολεμικά πλοία, (υποβρύχια, αντιτορπιλικά, φρεγάτες, αεροπλανοφόρα, αποβατικά πλοία και κορβέτες) και πάνω από 100 αεροσκάφη (μαχητικά αεροσκάφη, αεροσκάφη θαλάσσιας επιτήρησης, ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη).

Στόχος της άσκησης

Τέλος, σκοπός της άσκησης είναι μια φανταστική επίθεση κατά της συμμαχίας που εξαπολύεται από έναν «σχεδόν ομόλογο» αντίπαλο.

Σχετικά άρθρα