Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η νύφη του ISIS Σαμίμα Μπεγκούμ έχασε τη δίκη σ’το Εφετείο για να της επιστραφεί η βρετανική υπηκοότητα

Η νύφη του ISIS Σαμίμα Μπεγκούμ έχασε τη δίκη σ’το Εφετείο για να της επιστραφεί η βρετανική υπηκοότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αμίρα Αμπάσε, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καντίζα Σουλτάνα, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σαμίμα Μπεγκούμ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Σαμίμα Μπεγκούμ, γυναίκα που ταξίδεψε στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το 2015, έχασε την έφεσή της την Παρασκευή 23/2 κατά της απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να της αφαιρέσει τη βρετανική υπηκοότητα.

Οι δικηγόροι της υπέβαλαν νέα προσπάθεια για την ανατροπή αυτής της απόφασης στο Εφετείο, με το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας να αντιτίθεται στην αμφισβήτηση.

Η Σαμίμα Μπεγκούμ, τώρα 24, ήταν 15 ετών όταν έφυγε από τη Βρετανία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία με δύο σχολικές φιλενάδες της, την Αμίρα Αμπάσε και την Καντίζα Σουλτάνα.

Από την πτώση του χαλιφάτου του ISIS στη Συρία το 2019, η Μπεγκούμ κρατείται σε διάφορους καταυλισμούς που διοικούνται από την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES).

Επί του παρόντος, κρατείται στο στρατόπεδο Ροτζ, όπου βρίσκονται περίπου 2.600 πρώην μέλη του ISIS.

Η πλειοψηφία είναι ξένοι υπήκοοι.

Η AANES έχει επανειλημμένα ζητήσει τον επαναπατρισμό τους.

Από τη σύλληψή της το 2019, η Μπεγκούμ έχει επανειλημμένα προσφύγει κατά της απόφασης της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και ζήτησε να επαναπατριστεί, ωστόσο, της αφαιρέθηκε η υπηκοότητά της το 2021.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η κίνηση της κυβέρνησης ήταν παράνομη, καθώς άφησε την Μπεγκούμ ανιθαγενή.

Και οι τρεις δικαστές απέρριψαν την υπόθεσή της και υποστήριξαν ότι πήρε μια «υπολογισμένη» απόφαση να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), παρόλο που μπορεί να είχε «επηρεαστεί και χειραγωγηθεί από άλλους».

Σχετικά άρθρα