Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ έχει επαναπατρίσει 1.924 οικογένειες από τη Συρία που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράκ έχει επαναπατρίσει 1.924 οικογένειες από τη Συρία που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ιράκ, Κασίμ αλ Αράτζι, δήλωσε την Τρίτη 13/2 ότι 1.924 ιρακινές οικογένειες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχουν επαναπατριστεί από το στρατόπεδο Χολ στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Από αυτές τις οικογένειες, είπε ο Αλ Αράτζι, 1.200 οικογένειες έχουν επαναπατριστεί στις πατρίδες τους εντός του Ιράκ.

Τον Δεκέμβριο του 2023, 150 ιρακινές οικογένειες επαναπατρίστηκαν από το στρατόπεδο Χολ, σηματοδοτώντας τη 13η ομάδα που αναχώρησε στο στρατόπεδο Αλ Τζαντάα στη Μοσούλη του Ιράκ πριν σταλούν στις πόλεις τους.

Ο Ιρακινός αξιωματούχος ασφαλείας πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη του Βίαιου Εξτρεμισμού στη Νέα Υόρκη, ο αριθμός των επαναπατρισθέντων Ιρακινών υπερβαίνει τους 7.556.

Δήλωσε επίσης ότι η ιρακινή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επαναπατρίσει όλους τους Ιρακινούς πρόσφυγες στις πόλεις τους το 2024.

Στη φωτογραφία το προσφυγικό στρατόπεδο/καταυλισμός Αλ Χολ στη Συρία όπου κρατούνται οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Σχετικά άρθρα