Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Άσκηση – μήνυμα προς την Τουρκία από το Ισραήλ

Κύπρος: Άσκηση – μήνυμα προς την Τουρκία από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,

Ευρείας κλίμακας αεροπορικές ασκήσεις του Ισραήλ στο FIR Λευκωσίας, στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα κάνοντας μάλιστα τους Τούρκους να βγάλουν ζεύγη αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας για να παρακολουθήσουν για λίγο τα ισραηλινά μαχητικά αλλά στην συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Φιλελεύθερου, η νέα άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές, περιλάμβανε πτήσεις 50 έως 60 ισραηλινών αεροσκαφών σε περιοχές του FIR Λευκωσίας και ιδιαίτερα αυτές που συνορεύουν με την Αίγυπτο, με την οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε επίσης συντονισμός με τη Λευκωσία, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Οι ασκήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα ενώ, για αύριο και μεθαύριο, έχει εκδοθεί ΝΟΤΑΜ για αεροπορικές ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού αεροσκαφών, επίσης του Ισραήλ, σε περιοχή του FIR Λευκωσίας.

Το σενάριο της άσκησης όπως γίνεται εύκολα κατανοητό είναι ότι το ισραήλ θα υποστηρίξει στρατιωτικά την Κύπρο σε πιθανή επέμβαση των Τούρκων και μάλιστα προστατεύοντας και τα κοινά σύνορα της Κύπρου με την Αίγυπτο επισημοποιώντας με τον τρόπο αυτό τον άξονα Αιγύπτου – Κύπρου – Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα