Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Πιστόριους: Ο Βλ. Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια δεκαετία

Μπόρις Πιστόριους: Ο Βλ. Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια δεκαετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ουκρανία, Ρωσία,

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να επιτεθεί στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ σε λιγότερο από μια δεκαετία, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους.

«Ακούμε απειλές από το Κρεμλίνο σχεδόν κάθε μέρα… επομένως πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να επιτεθεί ακόμη και σε μια χώρα του ΝΑΤΟ μια μέρα», δήλωσε ο Πιστόριους στο γερμανικό περιοδικό Der Tagesspiegel σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 19/1.

Ενώ μια ρωσική επίθεση δεν είναι πιθανή «προς το παρόν», ο υπουργός πρόσθεσε:

«Οι ειδικοί μας αναμένουν μια περίοδο πέντε έως οκτώ ετών κατά την οποία αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό».

Μετά την ευρεία εισβολή του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, η Ρωσία ενίσχυσε την επιθετική της ρητορική εναντίον ορισμένων από τους γείτονές της -συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας, που είναι όλες μέλη του ΝΑΤΟ, και της Μολδαβίας– ωθώντας κορυφαίους Ευρωπαίους αμυντικούς αξιωματούχους να προειδοποιήσουν για τον κίνδυνο μιας ευρείας σύγκρουσης.

Στη συνέντευξή του στο Der Tagesspiegel, ο Πιστόριους είπε ότι οι σουηδικές προειδοποιήσεις ήταν «κατανοητές από σκανδιναβική σκοπιά», προσθέτοντας ότι η Σουηδία αντιμετώπισε «μια ακόμη πιο σοβαρή κατάσταση», δεδομένης της εγγύτητάς της με τη Ρωσία.

Επίσης, δεν είναι ακόμη μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, περιμένοντας έγκριση από την Τουρκία και την Ουγγαρία για να ενταχθεί.

«Αλλά πρέπει επίσης να μάθουμε να ζούμε ξανά με τον κίνδυνο και να προετοιμαστούμε – στρατιωτικά, κοινωνικά και όσον αφορά την άμυνα», προειδοποίησε ο Πιστόριους.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Γερμανία ανανέωσε το στρατιωτικό και στρατηγικό δόγμα της για πρώτη φορά από το 2011, με στόχο να μετατρέψει την Μπούντεσβερ σε έναν στρατιωτικό ικανό για πόλεμο.

«Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη. Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της πρέπει για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική απειλή.

»Η διεθνής τάξη δέχεται επίθεση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ζούμε σε μια καμπή».

Σχετικά άρθρα