Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλοϊρανοί από τη Συρία εκτόξευσαν πυραύλους κατά του Ισραήλ

Φιλοϊρανοί από τη Συρία εκτόξευσαν πυραύλους κατά του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Συρία, Υψίπεδα του Γκολάν, Χεζμπολάχ,

Τουλάχιστον τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της ισραηλινής πλευράς, του κατεχόμενου τμήματος του Υψιπέδου του Γκολάν, αργά το βράδυ της Πέμπτης 18/1, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και συριακά ΜΜΕ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι ρουκέτες κατέπεσαν σε ανοικτούς χώρους, κοντά στην κοινότητα Γιονατάν.

Συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν από την πλευρά τους πως εκτοξεύθηκαν τρεις ρουκέτες τύπου Κατιούσα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, ανέφερε πως φιλοϊρανοί μαχητές, σύμμαχοι του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, εκτόξευσαν τουλάχιστον δέκα ρουκέτες εναντίον θέσεων στο υψίπεδο του Γκολάν, προκαλώντας ισραηλινές ομοβροντίες του πυροβολικού σε αντίποινα στην επαρχία Ντεράα.

Κατά με την ίδια πηγή, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Νάουα, στη δυτική Ντεράα.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πρόκειται για την δεύτερη φορά από την αρχή της χρονιάς που φιλοϊρανοί μαχητές προσκείμενοι στη Χεζμπολάχ εκτοξεύουν ρουκέτες από τη συριακή επικράτεια εναντίον του Ισραήλ.

Από την έναρξη του του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου οι εχθροπραξίες στο λεγόμενο βόρειο μέτωπο, στην ισραηλινή μεθόριο με τη Συρία και με τον Λίβανο, είναι συχνές. Στην τελευταία περιοχή, οι ανταλλαγές πυρών είναι στην πράξη καθημερινές.

Σχετικά άρθρα