Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σερβία: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι για «παρατυπίες στις εκλογές» της 17ης Δεκεμβρίου

Σερβία: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βελιγράδι για «παρατυπίες στις εκλογές» της 17ης Δεκεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βελιγράδι, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Σερβία,

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για «παρατυπίες στις εκλογές» της 17ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βελιγραδίου, την πρωτεύουσα της Σερβίας.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε το κίνημα «Proglas» (Διακήρυξη) το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία των διανοουμένων με στόχο τον εκδημοκρατισμό της Σερβίας.

Το κίνημα αυτό κατά την προεκλογική περίοδο πραγματοποίησε δεκάδες διαλέξεις σε ολόκληρη τη χώρα ενώ τη διακήρυξή του για μία δημοκρατική Σερβία υπέγραψαν περίπου 200.000 πολίτες.

Στην σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Δεν συμβιβαζόμαστε» συμμετείχαν επίσης τα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως και φοιτητικές οργανώσεις.

Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι οι εκλογές της προπερασμένης Κυριακής ήταν αντιδημοκρατικές, έγιναν υπό καθεστώς εκφοβισμού, βίας και νοθείας και ζήτησαν την επανάληψή τους.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη επικαιροποίησης των εκλογικών καταλόγων και η δημιουργία συνθηκών ομαλής εκλογικής διαδικασίας με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε απεργία πείνας για 12η μέρα η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρινίκα Τέπιτς

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Μαρινίκα Τέπιτς, η οποία συνεχίζει την απεργία πείνας για δωδέκατη ημέρα.

«Συγγνώμη που δεν έχω τη δύναμη να μιλήσω. Αλλά δεν έχω και πολλά να πω, τα είπα όλα. Αυτές οι εκλογές πρέπει να ακυρωθούν» ανέφερε η κ. Τέπιτς εμφανώς καταπονημένη.

Η Μ. Τέπιτς αμέσως μετά την εμφάνισή της στη συγκέντρωση οδηγήθηκε σε κλινική όπου νοσηλεύεται στην εντατική.

Οι διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε μπροστά από το συνταγματικό δικαστήριο.

Σχετικά άρθρα