Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι σκότωσαν δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στον καταυλισμό Χολ

Οι Κούρδοι σκότωσαν δύο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στον καταυλισμό Χολ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χολ Προσφυγικός Καταυλισμός (Συρία), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Την Πέμπτη 28/12, οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Asayish) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν δύο μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο στρατόπεδο/καταυλισμό κράτησης γυναικόπαιδων Χολ στην ανατολική επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία.

Οι Asayish ανέφεραν στον επίσημο ιστότοπό τους ότι οι δυνάμεις τους, με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν κοινή επιχείρηση με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στο στρατόπεδο Χολ εναντίον ενός πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Πρόσθεσαν ότι οι τζιχαντιστές αντέδρασαν, αναγκάζοντας τους Asayish να απαντήσουν με πυρά και να σκοτώσουν δύο από αυτούς: τον Αμπού Μουαγίγια αλ Ράκι, τον επικεφαλής του εν υπνώσει πυρήνα, και τη σύζυγό του, Ουμ Αΐσα. Τα όπλα των τζιχαντιστών κατασχέθηκαν.

Οι Asayish σημείωσαν ότι οι μουτζαχεντίν σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις δυνάμεις των SDF εντός του στρατοπέδου.

Ο καταυλισμός, που φιλοξενεί συζύγους και παιδιά μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), φιλοξενεί 55.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 28.725 Ιρακινών, περίπου 18.641 Σύρων από διάφορες επαρχίες και 8.803 ξένων εθνικοτήτων, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας North Press.

Σχετικά άρθρα