Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί έριξαν φυλλάδια στη νότια Συρία – «Μην επιτίθεστε στα Υψίπεδα του Γκολάν»

Οι Ισραηλινοί έριξαν φυλλάδια στη νότια Συρία – «Μην επιτίθεστε στα Υψίπεδα του Γκολάν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Συρία, Υψίπεδα του Γκολάν, Χεζμπολάχ,

Ισραηλινά αεροσκάφη επιτήρησης αιωρούνταν πάνω από την ύπαιθρο της Νταράα και της Κουνέιτρα, στη νότια Συρία, για αρκετές ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από άγνωστες ομάδες από τη Νταράα προς τα Υψίπεδα του Γκολάν, στη νότια Συρία, που ελέγχονται από το Ισραήλ.

Την Τρίτη 12/12, ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη δυτική ύπαιθρο της Νταράα προς τα Υψίπεδα του Γκολάν, είπαν ντόπιοι στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press.

Οι πηγές ανέφεραν ότι άγνωστη ομάδα εκτόξευσε ρουκέτες προς ισραηλινούς οικισμούς στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Το πιθανότερο είναι ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ομάδες που συνδέονται με τη λιβανική Χεζμπολάχ, καθώς εκτοξεύτηκαν από όχημα και όχι από εκτοξευτή εδάφους, σύμφωνα με τις πηγές.

Το Ισραήλ απάντησε στις επιθέσεις με ρουκέτες, στοχεύοντας αρκετές περιοχές στη δυτική ύπαιθρο της Νταράα και της επαρχίας Κουνέιτρα. Ωστόσο, δεν καταγράφηκαν θύματα.

Μετά τα πλήγματα, κάτοικοι των δύο συριακών επαρχιών άκουσαν θορύβους αεροσκαφών να αιωρούνται πάνω από την περιοχή.

Τα αεροσκάφη έριξαν φυλλάδια, προειδοποιώντας τους κατοίκους να μην πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών οικισμών.

«Η εκτόξευση πυραύλων βλάπτει τους ντόπιους και εμποδίζει τη διαδικασία ανάκτησης της κανονικής ζωής μετά από χρόνια εμφυλίου πολέμου», γράφουν τα φυλλάδια.

Σχετικά άρθρα