Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) συνέλαβε «πολιτοφύλακα» που «αλώνιζε» στη Σύρτη

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) συνέλαβε «πολιτοφύλακα» που «αλώνιζε» στη Σύρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA),

Τη Δευτέρα 11/12 η 166η Ταξιαρχία Πεζικού του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), που τελεί υπό τη διοίκηση του στρατάρχη Χάφταρ, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε ένα μέλος της διαβόητης πολιτοφυλακής Κάνι, που συνδέεται με μια σειρά εγκλημάτων, όπως φόνοι, απαγωγές και εκβιασμοί στη Σύρτη.

Μια ομολογία σε βίντεο που κυκλοφόρησε από τον LNA περιγράφει την εμπλοκή του κατηγορούμενου σε διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο ύποπτος παραδέχτηκε τη δολοφονία του δικαστή Μοχάμεντ Αμέρ, που εκτελέστηκε σύμφωνα με οδηγίες των ηγετών της πολιτοφυλακής Αμπντέλ Ραχίμ αλ Κάνι και Μουχλούφ Ντούμα, μετά από στοχευμένη επιχείρηση στην περιοχή Καραμπούλι.

Ομολόγησε επίσης μια δολοφονία και ληστεία αυτοκινήτου στην Παράκτια Οδό που οδηγεί στην Ταρχούνα, μαζί με άλλα μέλη της πολιτοφυλακής.

Περαιτέρω ομολογίες αποκάλυψαν τον ρόλο του στη δολοφονία των μελών της οικογένειας Αμπού Νουβάρα.

Δύο ξαδέρφια αυτής της οικογένειας σκοτώθηκαν, κατόπιν εντολής της ηγεσίας της πολιτοφυλακής Αλ Κάνι.

Ένα περιστατικό αφορούσε την κατάσχεση ενός φορτηγού κοντά στην περιοχή Friday Market του Ταρχούνα, που φέρεται να μετέφερε χασίς, που οδήγησε στην εκτέλεση του ιδιοκτήτη του φορτηγού.

Ένα άλλο άγνωστο θύμα από την ίδια οικογένεια δολοφονήθηκε επίσης, μετά από εντολές του αρχηγού της δικαστικής αστυνομίας της Ταρχούνα, Νάσερ Αμπού Νουβάρα, γνωστόν και ως «Νάσερ αλ Λαχσά».

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ομολόγησε τη δολοφονία του Άμπντελ-Σαλάμ Αμπού Νουβάρα, μετά από τρίμηνη φυλάκιση στη δικαστική αστυνομία της Ταρχούνα.

Ο Αμπού Νουβάρα ενεπλάκη στη δολοφονία του Μοχάμεντ Αλ-Κάνι, με βάση τις ομολογίες ενός άλλου ατόμου, του Ιμάντ Αλ-Μασούντι.

Ο συλληφθείς αναγνώρισε επίσης τη συμμετοχή της πολιτοφυλακής στη δολοφονία ενός άλλου μέλους της οικογένειας στην περιοχή της Αγοράς της Παρασκευής.

Αυτή η δολοφονία συνέβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στην αγορά αυτοκινήτων Toyota «Tiger».

Το θύμα αργότερα πέθανε στο αρχηγείο της δικαστικής αστυνομίας της Ταρχούνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Αμπντέλ Ραχίμ αλ Κάνι.

Ο Μοχάμεντ Αλ Κάνι σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2021 από ένοπλους που συνδέονται με τον Σαντάμ Χάφταρ, γιο του διοικητή του LNA, Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Αλ-Κεσίρ, επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ταρχούνα.

Εξέφρασε την προτίμηση να συλληφθεί ζωντανός ο Μοχάμεντ Αλ-Κάνι, για ανάκριση και δικαστικές διαδικασίες.

Η πολιτοφυλακή Κάνι, υπό τη διοίκηση του Μοχάμεντ, ήταν σύμμαχος του LNA και συμμετείχε στην επίθεση στην Τρίπολη, χρησιμοποιώντας την Ταρχούνα ως στρατηγική βάση για την επίθεση.

Οι μαχητές του Κάνι είναι διαβόητα γνωστοί για την άμεση ευθύνη τους στη δημιουργία ομαδικών τάφων.

Ο Μοχάμεντ και οι συνεργάτες του κατέφυγαν στην ανατολική περιοχή, μετά την αποτυχία της επίθεσης τον Ιούνιο του 2020.

Αυτό το περιστατικό αντανακλά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των λιβυκών Αρχών και των ενόπλων δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις πολιτοφυλακές και να φέρουν τους υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου στη Δικαιοσύνη, ένα κρίσιμο βήμα στο μακρύ και επίπονο ταξίδι της Λιβύης προς τη συμφιλίωση και τη σταθερότητα.

Σχετικά άρθρα