Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Δείτε από μέσα ένα όχημα – βόμβα αυτοκτονίας (φωτογραφίες)

Ισλαμικό Κράτος: Δείτε από μέσα ένα όχημα – βόμβα αυτοκτονίας (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Πολλές φορές θα έχετε διαβάσει στην ειδησεογραφία ότι το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε κάποια επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά.

Οι περισσότεροι όμως από εσάς, είναι βέβαιο, δεν έχετε δει ποτέ ένα τέτοιο όχημα – βόμβα, διότι συνήθως αυτά ανατινάζονται, μαζί με τον οδηγό τους και δεν μένει τίποτα.

Ωστόσο, χάρη στο Ισλαμικό Κράτος και την παρανοϊκή προπαγάνδα του, μπορούμε πλέον να έχουμε εικόνα από “πρώτο χέρι” για το πώς είναι τα οχήματα βόμβες που οδηγούν οι βομβιστές αυτοκτονίας πάνω στους αντιπάλους τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τα οχήματα αυτά ως πολιορκητικούς κριούς. Όταν δηλαδή δεν μπορεί να σπάσει τις άμυνες στα οχυρώματα των εχθρών του, τότε στέλνει καταπάνω τους ένα τέτοιο όχημα.

Σκοπός είναι το όχημα – βόμβα να ανατιναχτεί πάνω στις θέσεις του αντιπάλου, να καταστρέψει τα οχυρώματα και να σκοτώσει όσους περισσότερους γίνεται.

Οι επιθέσεις αυτές αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικές ενάντια στο στρατό της Συρίας και του Ιράκ και σε αυτές το Ισλαμικό Κράτος οφείλει πολλές νίκες του.

Ωστόσο, στην περίπτωση της Κομπάνι, ενώ βοήθησαν το Ισλαμικό Κράτος να εισέλθει στην πόλη, στη συνέχεια, στις οδομαχίες σπίτι – σπίτι που ακολούθησαν, δεν έδειξαν να μπορούν να πλήξουν ιδιαίτερα τους Κούρδους.

vomvistis-2

Σε μια σειρά φωτογραφιών που ανάρτησε την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος, μας παρουσιάζει έναν βομβιστή αυτοκτονίας, μέσα στην καλή χαρά, πριν πάει να ανατιναχτεί στον στόχο του.

Όπως βλέπετε το Ισλαμικό Κράτος δεν χρησιμοποιεί πλέον για τις επιθέσεις αυτές μικρά ΙΧ αυτοκίνητα, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν, αλλά ένα ολόκληρο φορτηγό, μια ολόκληρη νταλίκα.

vomvistis-3

Πίσω, στην καρότσα του φορτηγού, υπάρχουν βαρέλια με εκρηκτικά (τεράστιες ποσότητες), που ουσιαστικά αποτελούν τη βόμβα. Όταν το όχημα πέσει με όση μεγαλύτερη ταχύτητα μπορεί πάνω στις θέσεις των αντιπάλων, αυτά θα ανατιναχτούν, προκαλώντας μια τεράστια και θανατηφόρα έκρηξη.

Στη συνέχεια βλέπουμε στις φωτογραφίες, τον τζιχαντιστή να αγκαλιάζεται και να φιλιέται με ένα συμπολεμιστή του, γεμάτος χαρά που σε λίγο θα βρίσκεται στον παράδεισο να διασκεδάζει με παρθένες και αμούστακα αγόρια, αφού θα έχει σκοτωθεί ως μάρτυρας. Το φορτηγό ξεκινά (είναι η εικόνα μετά τις αγκαλιές) και στις δύο τελευταίες βλέπετε που πήγε και έσκασε ο οδηγός – βομβιστής αυτοκτονίας.

vomvistis-4

vomvistis-5

vomvistis-6

vomvistis-7

Σχετικά άρθρα