Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοκινητόδρομο 2.250 χιλιομέτρων με τη Μογγολία και τη Ρωσία δοκιμάζει η Κίνα

Αυτοκινητόδρομο 2.250 χιλιομέτρων με τη Μογγολία και τη Ρωσία δοκιμάζει η Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Μογγολία, Ρωσία, Σιντζιάνγκ,

Αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από εννέα φορτηγά αναχώρησε την Παρασκευή από την επαρχία Σιντζιάνγκ που βρίσκεται στη βορειοδυτική Κίνα με προορισμό την ρωσική πόλη Νοβοσιμπίρσκ, για να συμμετάσχει στην δοκιμή ενός φιλόδοξου διεθνούς αυτοκινητοδρόμου.

Πρόκειται για μια βασική διαδρομή σε έναν ευρύτερο οικονομικό διάδρομο που οραματίζονται η Κίνα, η Μογγολία και η Ρωσία, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα φορτηγά αναχώρησαν από την πόλη Ουρούμτσι της επαρχίας Σιντζιάνγκ και θα φθάσουν στο Νοβοσιμπίρσκ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, αφού διανύσουν μια απόσταση 2.250 χιλιομέτρων σε ένα ταξίδι διάρκειας έξι ημερών που θα γίνει μέσω Μογγολίας.

Ο αυτοκινητόδρομος της Ασίας 4 (AH4) είναι ο δεύτερος διεθνής αυτοκινητόδρομος που συνδέει την Κίνα, τη Μογγολία και τη Ρωσία.

Αποτελεί επίσης τμήμα ενός φιλόδοξου έργου που έχει ως στόχο να αναπτύξει το εμπόριο ενεργειακών και φυσικών πόρων πέρα από την Κίνα και τη Ρωσία και να συμπεριλάβει τη Μογγολία στο πλαίσιο ενός τριμερούς συμφώνου για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου περιφερειακής συνεργασίας.

Περίπου 577 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου AH4 βρίσκονται στην Κίνα, ενώ 758 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου βρίσκονται στη Μογγολία και 918 χιλιόμετρα στη Ρωσία. Ο AH4 θα διαδραματίσει «κομβικό» ρόλο στη διαμόρφωση του οικονομικού διαδρόμου Κίνας-Μογγολίας-Ρωσίας, δήλωσε αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Μεταφορών στην τελετή των εγκαινίων στο Ουρούμτσι.

Η Μογγολία διευρύνει τους δεσμούς της με την Κίνα και τη Ρωσία, ιδίως μετά την επαναλειτουργία των συνόρων της Κίνας φέτος μετά την άρση των περιορισμών που είχαν επιβληθεί σε σχέση με την COVID-19, αξιοποιώντας τη γεωγραφική της θέση ως κόμβου μεταφορών για την περιοχή.

Η Κίνα και η Ρωσία ενισχύουν τη χερσαία διασυνοριακή συνδεσιμότητα στη ρωσική Άπω Ανατολή, καθώς και βαθιά στην καρδιά της Ευρασίας, καθώς επεκτείνονται οι εμπορικοί τους δεσμοί.

Σχετικά άρθρα