Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) απορρίπτει την εγκατάσταση αλλοδαπών στη Λιβύη

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) απορρίπτει την εγκατάσταση αλλοδαπών στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), Χαλίφα Χαφτάρ,

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι, έριξε πρόσφατα φως στα στρατιωτικά και πολιτικά επιτεύγματα στην πόλη Σέμπχα.

Παρά τις σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες ασφαλείας, αυτές οι εξελίξεις επέτρεψαν στην πόλη να βιώσει τη σταθερότητα και να ανοίξει το δρόμο για ανάπτυξη υπό την καθοδήγηση του Γενικού Διοικητή του LNA, Χαλίφα Χάφταρ.

Σύμφωνα με τον Αλ Μισμάρι, ο LNA «νίκησε πολλούς εξτρεμιστές στην περιοχή Φεζάν, σε περισσότερες από 15 αψιμαχίες και μάχες.

»Η πιο κρίσιμη επιχείρηση από το 2019 σημειώθηκε στη Σέμπχα, όπου εξολόθρευσαν έναν εξαιρετικά επικίνδυνο τρομοκράτη γνωστό ως Αμπού Τάλχα Αλ Λίμπι».

Επιβεβαίωσε ότι ένοπλες μονάδες αναπτύσσονται τώρα σε ολόκληρη τη νοτιοδυτική περιοχή, εκτείνοντας τέσσερις στρατιωτικές ζώνες.

Δείτε στον χάρτη που βρίσκεται η πόλη Σέμπχα:

Ο Αλ Μισμάρι επεσήμανε επίσης ότι ο LNA παρακολουθούσε στενά τις γειτονικές χώρες που αντιμετωπίζουν εντάσεις, για να τις αποτρέψει από το να εκμεταλλευτούν τα εδάφη τους για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά της Λιβύης.

Επιπλέον, γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης – ένα ζήτημα που επηρεάζει τόσο τις χώρες προέλευσης όσο και τις χώρες προορισμού.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αλ Μισμάρι τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουν την εγκατάσταση ενός ξένου στο λιβυκό έδαφος».

Δήλωσε επίσης ότι «δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία πλασματικών έργων που προορίζονται για τέτοιους οικισμούς».

Η Λιβύη βρίσκεται σε χάος από τότε που μια εξέγερση που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ανέτρεψε τον μακροχρόνιο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Η κομητεία είναι εδώ και χρόνια χωρισμένη μεταξύ αντίπαλων διοικήσεων, καθεμία από τις οποίες υποστηρίζεται από απατεώνες πολιτοφυλακές και ξένες κυβερνήσεις.

Το σημερινό αδιέξοδο προέκυψε από την αποτυχία διεξαγωγής εκλογών τον Δεκέμβριο του 2021 και την άρνηση του πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος ηγείται της μεταβατικής κυβέρνησης, να παραιτηθεί.

Σχετικά άρθρα