Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μυστηριώδης εξαφάνιση συζύγου τζιχαντιστή στη Βρετανία (φωτογραφία)

Μυστηριώδης εξαφάνιση συζύγου τζιχαντιστή στη Βρετανία (φωτογραφία)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σκότλαντ Γιαρντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Εξαφανίστηκαν τα ίχνη της συζύγου του καθηγητή από τη Βρετανία που είχε ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο λόγος για την 22χρονη καθηγήτρια Αγγλικών, Iimaan Ismail, η οποία είχε συλληφθεί όταν ο άνδρας της ταξίδεψε μέσω Τουρκίας στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, έχοντας ασπαστεί το εξτρεμιστικό Ισλάμ.

limaan

Κανείς ωστόσο δεν την έχει ξαναδεί από την ημέρα που απελευθερώθηκε από τις βρετανικές αρχές. Η 22χρονη, η οποία παράλληλα σπούδαζε Πολιτική Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, είναι σύζυγος του Νουρ Χασάν (Nur Hassan) και έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και έξι μήνες.

kathigitis_isis

Αστυνομικές πηγές πάντως αναφέρουν ότι η νεαρή έδειχνε πλήρη συγκατάβαση στον τυφλό φονταμενταλισμό του άνδρα της, κάτι το οποίο είχε φροντίσει να αποκρύψει και από την οικογένειά της.

Το ταξίδι του Χασάν στη Συρία και η ένταξή του στο Ισλαμικό Κράτος δεν αποκαλύφθηκαν παρά μόνο όταν ο ίδιος έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στον αδερφό του, Νασίμπ (Nasib), ο οποίος παλαιότερα έπαιζε ποδόσφαιρο στις μικρές ομάδες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αποκαλύπτει η βρετανική Daily Mail.

Από την άλλη, ο πατέρας του Χασάν έχει ορκιστεί δημόσια ότι θα σκοτώσει αυτόν που έστρεψε το γιο του στο εξτρεμιστικό Ισλάμ.

Σχετικά άρθρα