Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία πέρασε στρατιώτες του FSA στην Κομπάνι

Η Τουρκία πέρασε στρατιώτες του FSA στην Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τελικά παρά τις αντικρουόμενες πληροφορίες που υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες, οι πολεμιστές του FSA (Free Syrian Army) πέρασαν στην Κομπάνι με τις ευλογίες των Τούρκων για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Και δείτε τώρα τα τρελά παράδοξα της συγκεκριμένης κίνησης.

Το Free Syrian Army από την έναρξη των εχθροπραξιών στην Συρία πολεμούσε μαζί με το Ισλαμικό Κράτος για να ρίξουν τον Άσαντ.

Ο επικεφαλής τους μάλιστα κάλυπτε το Ισλαμικό Κράτος και τις απάνθρωπες πρακτικές τους λέγοντας ότι “στον πόλεμο κάνεις λάθη”.

Τώρα θα πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μόνο στην Κομπάνι.

Όχι σε άλλο μέτωπο.

Από την άλλη η Τουρκία, που πέρα από κάθε αμφισβήτηση στήριζε και στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, για να μειώσει το μέγεθος του αντίκτυπου και να ρίξει μόνο σε αυτή την φάση τους τόνους σε σχέση με τις ΗΠΑ αποφάσισε να βοηθήσει Κούρδους (τους Πεσμεργκά) να περάσουν μέσα από έδαφός της για να συμπαρασταθούν στους Κούρδους (PKK) της Συρίας σε έναν απελευθερωτικό αγώνα που θα οδηγήσει σε μια νέα αυτόνομη περιοχή.

Για ισορροπήσει την πλάστιγγα των εντυπώσεων στο εσωτερικό της χώρας για την βοήθεια στους Κούρδους με τους οποίους έχει πόλεμο στην νοτιοανατολική Τουρκία επέμενε να στείλει και τον FSA.

Απλά για να καταλάβουμε όλοι πόσο σημαντικά και περίεργα και παράδοξα παιχνίδια παίζονται αυτή την ώρα στην Μέση Ανατολή.

Σχετικά άρθρα