Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ράμα θα κάνει διάλογο με την Αθήνα για τον Μπελέρη μετά τις εκλογές

Ο Ράμα θα κάνει διάλογο με την Αθήνα για τον Μπελέρη μετά τις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Έντι Ράμα, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα σε συνέντευξή του και επιχειρώντας να απαντήσει στις καταγγελίες της Αθήνας για τη σύλληψη του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, είπε ότι θα «έχει διάλογο με την ελληνική κυβέρνηση, μετά τις εκλογές της Κυριακής», όπως μεταδίδει το αλβανικό δίκτυο Top Channel.

«Καταρχήν θέλω να σεβαστώ το γεγονός ότι διεξάγονται την Κυριακή εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σύνεση και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας.

»Κάναμε μια εξαιρετική δουλειά με την ελληνική κυβέρνηση για να οικοδομήσουμε μια νέα μεγάλη γέφυρα συνεργασίας και να πάμε τις σχέσεις μας σε άλλο επίπεδο.

»Θέλω να τονίσω ότι οι θεσμοί της δικαιοσύνης μπορεί να έχουν τα ελαττώματά τους, αλλά κανείς, με πρώτο εμένα και είστε μάρτυρες γι` αυτό, δεν αμφισβήτησα ποτέ τις απόψεις τους…

»Δεν μου πέρασε από το μυαλό να αμφισβητήσω το έργο και τον ρόλο της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει διαφορετική δικαιοσύνη για τους πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας και τους πολίτες ελληνικής υπηκοότητας, είναι το ίδιο.

»Προτίμησα να μην μιλήσω μέχρι το τέλος των εκλογών στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι θα γίνει διάλογος», ισχυρίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός, λέγοντας μάλιστα ότι «η ελληνική μειονότητα δεν μπορεί να γίνει εκλογικό μπαλάκι».

Αναφερόμενος στις εκλογές στη Χειμάρρα, ο Ράμα αναγνώρισε το αποτέλεσμα και τη νίκη του Φρεντι Μπελέρη.

«Οι εκλογές έγιναν σε απόλυτη ηρεμία, η ψηφοφορία έγινε χωρίς κανένα εμπόδιο, χωρίς κανένα επεισόδιο.

»Υπήρχαν εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος και δημοσιογράφοι από όλα τα ΜΜΕ.

»Υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις και έγινε καταμέτρηση των ψήφων όπως παντού στην Αλβανία, διάφανη, ειρηνική χωρίς προβλήματα.

»Στο τέλος, ο υποψήφιος που αντιτίθεται στην κυβέρνηση κέρδισε με μια χούφτα ψήφους.

»Η νίκη του δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα που αποφάσισε η δικαιοσύνη για τον εν λόγω υποψήφιο.

»Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στην Αλβανία είναι εγγυημένο.

»Η κατηγορία δεν ασκήθηκε από την κυβέρνηση.

»Το θέμα πέρασε στην ειδική εισαγγελία και θα το χειριστεί το Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό είναι όλο», είπε ο Εντι Ράμα.

Σχετικά άρθρα