Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φρέντι Μπελέρης δήμαρχος Χειμάρρας – Νίκησε τον εξωμότη Γκόρο

Ο Φρέντι Μπελέρης δήμαρχος Χειμάρρας – Νίκησε τον εξωμότη Γκόρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Φρέντι Μπελέρης, Χειμάρρα,

Ο Βορειοηπειρώτης Φρέντι Μπελέρης επικράτησε του Γκιόργκι Γκόρο (Γιώργος Γκόρος) στις εκλογές της Χειμάρρας, οι οποίες ήταν επεισοδιακές.

Ο ομογενής που παραμένει υπό κράτηση από το Σάββατο 13/5, νίκησε τον αντίπαλό του, ο οποίος είχε τη στήριξη της κυβέρνησης του επίσης εξωμότη [αποστάτη ελληνικής καταγωγής] Έντι Ράμα.

Η μάχη δινόταν ψήφο-ψήφο ανάμεσα στον ομογενή υποψήφιο και τον εξωμότη υποψήφιο του σοσιαλιστικού κόμματος Γκιόργκι Γκόρο, αλλά υπήρχε αισιοδοξία για επικράτηση τελικά του κ. Μπελέρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκόρος είχε ελληνική υπηκοότητα, είναι Βορειοηπειρώτης, που του αφαιρέθηκε το 2017 από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο Γκόρος στερήθηκε της ελληνικής υπηκοότητας ως εξωμότης [διαβάστε αναλυτικά εδώ].

Έλληνες μειονοτικοί κι άλλοι υποστηρικτές του Έλληνα υποψηφίου δημάρχου, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα εκλογικά κέντρα της Χειμάρρας, πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη του.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας.

Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης.

Πάντως, κάποια στιγμή το πρωί της Δευτέρας υπήρξε ένταση και η καταμέτρηση είχε σταματήσει για μερικές ώρες.

Σχετικά άρθρα