Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Τούρκων στην Ολλανδία σε εκλογικό τμήμα – Επέμβαση της Αστυνομίας

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ Τούρκων στην Ολλανδία σε εκλογικό τμήμα – Επέμβαση της Αστυνομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άμστερνταμ, Βίντεο, Εκλογές, Ολλανδία, Τουρκία,

Δεκάδες Ολλανδοί αστυνομικοί διέλυσαν αργά την Κυριακή (7/5) μια «μεγάλη συμπλοκή» σε εκλογικό τμήμα του Άμστερνταμ που δημιουργήθηκε για Τουρκοολλανδούς ψηφοφόρους που ήθελαν να ψηφίσουν ενόψει των κρίσιμων εκλογών στην Τουρκία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιμετωπίζει μια τεταμένη κούρσα την ερχόμενη Κυριακή με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και οι Τούρκοι πολίτες στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν πριν από τις κάλπες στην Τουρκία.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα έδειξαν εικόνες με πολυάριθμους αστυνομικούς, μερικούς με εξοπλισμό ταραχών ή με σκυλιά, να παρεμβαίνουν για να κρατήσουν χωριστά τις αντιμαχόμενες πλευρές μετά τις εντάσεις που ξέσπασαν γύρω στις 21.00.

Ο καυγάς, ο οποίος ξέσπασε λίγο πριν κλείσει η κάλπη στο εκλογικό κέντρο στο συνεδριακό κέντρο RAI της πόλης, προφανώς πυροδοτήθηκε μετά από λογομαχία εκπροσώπων των αντίπαλων κομμάτων, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NOS.

Όταν επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Αστυνομία του Άμστερνταμ είπε ότι το περιστατικό διερευνάται, αλλά δεν μπόρεσε να σχολιάσει αμέσως.

Ωστόσο, το NOS ανέφερε έναν ανώνυμο αξιωματικό που είπε ότι ήταν ένα «μεγάλο περιστατικό».

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο NOS ότι υπήρξαν εντάσεις στο συνεδριακό κέντρο RAI τις τελευταίες ημέρες, αλλά η κατάσταση κατά τα επεισόδια ήταν εκρηκτική.

«Υπήρχαν κραυγές, πανικός και χάος», είπε ο μάρτυρας.

Η ειρήνη επέστρεψε στο εκλογικό τμήμα λίγες ώρες αργότερα, ανέφεραν ειδήσεις.

Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων δεν κατονομάστηκαν.

Η Τουρκο-ολλανδική κοινότητα στην Ολλανδία αριθμεί περίπου 440.000 άτομα, πολλοί απόγονοι φιλοξενούμενων εργατών που μετανάστευσαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και του ’70.

Σχετικά άρθρα