Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βολόντιν και Ρογκόζιν ζήτησαν να χτυπήσει η Ρωσία την Ουκρανία με τακτικά πυρηνικά – Πριγκόζιν: «Μοιάζουμε με κλόουν»

Βολόντιν και Ρογκόζιν ζήτησαν να χτυπήσει η Ρωσία την Ουκρανία με τακτικά πυρηνικά – Πριγκόζιν: «Μοιάζουμε με κλόουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ντμίτρι Ρογκόζιν, Ουκρανία, Πυρηνικά Όπλα, Ρωσία,

Τουλάχιστον δύο Ρώσοι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι ζήτησαν από το Κρεμλίνο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ουκρανίας ως αντίποινα για την υποτιθέμενη επίθεση με drone στην κατοικία του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο και καθώς διαφαίνεται η προοπτική μιας επικείμενης ουκρανικής αντεπίθεσης, μεταδίδει το Moscow Times και συνεχίζει:

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν χαρακτήρισε την Τετάρτη 3/5 την απόπειρα επίθεσης «τρομοκρατική επίθεση», ενώ ισχυρίστηκε ότι ενορχηστρώθηκε από τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσωπικά.

«Δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις…

»Θα απαιτήσουμε τη χρήση όπλων που μπορούν να σταματήσουν και να καταστρέψουν το τρομοκρατικό καθεστώς στο Κίεβο», έγραψε ο Βολοντίν στο Telegram, υπονοώντας τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία.

Αυτές οι εκκλήσεις επαναλήφθηκαν σύντομα από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας και πρώην πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο την Πέμπτη (4/5) από την πρώτη γραμμή του μετώπου στη νοτιοανατολική περιοχή Ζαπορίζια της Ουκρανίας, όπου υπηρετεί επί του παρόντος ως στρατιωτικός σύμβουλος.

«Αναμένεται μια επικείμενη θανατηφόρα αεροπορική μάχη», είπε ο Ρογκόζιν, σημειώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται ενεργά για την ουκρανική αντεπίθεση.

«Η Ρωσία θα μπορούσε, ωστόσο, να αποφύγει έναν σημαντικό αριθμό απωλειών χρησιμοποιώντας προληπτικά τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον του Κιέβου», πρόσθεσε.

«Σύμφωνα με το [πυρηνικό] δόγμα μας, έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τακτικά πυρηνικά όπλα γιατί γι’ αυτό υπάρχουν», είπε, αποκαλώντας τα «μεγάλο ισοσταθμιστή για τις στιγμές που υπάρχει σαφής ασυμφωνία υπέρ του εχθρού».

Ωστόσο, ο αρχηγός της αμφιλεγόμενης παραστρατιωτικής μισθοφορικής δύναμης Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, εξέφρασε μια απροσδόκητη νότα επιφυλακτικότητας και προειδοποίησε να μην γίνονται περιστασιακές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων.

«Ως άτομο με ριζοσπαστικό πνεύμα μπορώ να πω ότι φυσικά δεν πρέπει να γίνεται λόγος για χρήση πυρηνικών όπλων ως αντίποινα για ένα drone», δήλωσε ο Πριγκόζιν την Πέμπτη.

Συμβουλεύοντας τους υπεύθυνους να βρουν και να τιμωρήσουν όποιον ήταν υπεύθυνος για την πρόληψη επιθέσεων εναέριων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και να βελτιώσουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας για να της επιτρέψουν να αντιδράσει, ο Πριγκόζιν είπε ότι οι δυσανάλογες απειλές προς τη Δύση τους έκαναν «να μοιάζουν με κλόουν».

Σχετικά άρθρα